8 ting vi husker fra Justin Biebers tidligere norgesbesøk

Nå kommer han tilbake.Vi husker alle vårdagen i 2012 da Justin Bieber besøkte Oslo for å holde en gratiskonsert på Operahuset.

Det gjorde at hele byen ble snudd på hodet.

Et år senere kom den kanadiske superstjernen tilbake, hvor han holdt hele tre konserter på Telenor Arena. Dette skapte nok en gang kaos i hovedstaten.

Nå skriver NRK at de har fått bekreftet fra flere hold at Justin Bieber kommer til å spille i Norge i løpet av noen uker.


Han slipper sitt nye album «Purpose» 13. november.

SOL har samlet 8 høydepunkt fra Biebers tidligere besøk i Norge - nå gleder vi oss til neste gang: 


 1. Folkekaos og publikumshysteri


  (Justin Bieber skapte fullstendig kaos i Oslo både i 2012 og i 2013. FOTO: Krister Sørbø / Vegard Grøtt / NTB scanpix)

  Scenene som utspant seg i Oslo – spesielt første gang Bieber besøkte Norge – går trolig inn i historiebøkene. Fansen kom fra alle kriker og kroker i landet og skrek høylytt flere dager i strekk.

  Bildene av folkemassen ble spredt over hele verden. Og det er kanskje ikke så rart:

  Tenåringene slo leir utenfor hotellet artisten bodde på, angrep flere biler, sperret kollektivtrafikken og møtte opp i hopetall både under opera-konserten og Telenor Arena-showene året etter. Mange måtte få hjelp av medisinsk personell.


 2. Fabian Stang raste


  (FOTO: Ingar Storfjell / NTB scanpix)

  Et nytt Justin Bieber-besøk gir trolig Oslo-ordføreren blandede følelser. Stang var mildt sagt lite fornøyd med planleggingen og gjennomføringen av forrige besøk.

  – De (arrangøren) hadde lagt opp til kaos. Av respekt for oss andre som er i byen, synes jeg det kunne vært gjort annerledes. Sånn gjør vi det ikke i Oslo, sa ordføreren blant annet da han ble intervjuet av Aftenposten.

  Stang røpet også at han måtte gjemme seg bak et tre da hylende Bieber-fans kom løpende mot Oslo-sentrum.


 3. Frustrert politi mistet kontrollen


  (Politistasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen. FOTO: Margrethe Håland Solheim / NTB scanpix)

  Politiet kommer trolig aldri til å glemme dagen da den unge kanadieren satte sine bein på norsk jord.

  De mistet rett og slett kontrollen på den skrikende fansen som hadde inntatt hovedstaden.

  Kåre Stølen, politistasjonssjef ved Grønland politistasjon, dukket opp i alle aviser og nyhetssendinger og ble et kjent ansikt over natten i Norge. Etter alt oppstyret var over, gikk han ut og beklaget at de ikke var bedre forberedt – spesielt med tanke på konserten på Operataket.

  – Vi undervurderte at det kom så mange, og det legger vi oss flate for. Det kommer aldri til å bli en slik konsert igjen, sa Stølen til TV 2 dagen derpå.
 4. Pressekonferanse-drama


  (Bieber hilste på fans fra hotel Royal Christiania i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)

  Popyndlingen måtte selv evakueres fra sin egen pressekonferanse da han besøkte landet for første gang i 2012.

  – Det var av sikkerhetsmessige årsaker. Vi måtte evakuere han fra pressekonferansen og bygget fordi det var en risiko for at noen skulle bli skadet, sa promosjef David Pedersen, i Universal, til VG.

  Igjen satt et slukøret pressekorps som ikke fikk stilt et eneste «How do you like norwegian girls?»-spørsmål.


 5. Kanskje tidenes norske kjendisdekning?


  (FOTO: Foto: Mattis Sandblad/ VG / NTB scanpix / Skjermdump norske medier)

  Unggutten har gjennom hele sitt liv og karriere klart å skape oppslag i mediene. Fra han smeltet pikehjerter med «Baby» til skandaleoppslag for det ene og det andre.

  Det gikk heller ikke hus forbi hos norske mediehus da Bieber gjestet Norge. Alle landets medier hadde overskrifter, bilder, tips-saker og mange journalister på Bieber-sakene.

  VG skrev blant annet at over 20 journalister, både fra Norge, Sverige, Danmark og Finland møtte opp for å få noen ord med ungdomsidolet tilbake i 2012.

  Til tider følte nok mange av oss at vi fikk Bieber-nytt servert minutt for minutt...

  Vi gleder oss til han kommer på besøk igjen!


 6. TMZ med overskrift


  (Justin Bieber skapte kaos i Oslo. Her fra Grand Hotel. FOTO: Krister Sørbø / NTB scanpix)

  Kaoset i Oslo fikk ikke bare mye oppmerksomhet i pressen her til lands, men også i utlandet. Dagbladet skrev blant annet at internasjonal presse som New York Times, CNN og Wall Street Journal plukket opp sakene fra Biebers opphold i Norge - og sammenlignet det med da de dekket landets desperate smørkrise for noen år siden.

  Det kokte også da kjendisgiganten TMZ hadde overskriften: «Norway Cops Threaten State of Emergency», altså at norsk politi truer med å erklære unntakstilstand...


 7. Justin Biebers bodygard klippet seg...


  (Isaac Toffour (bildet) fra frisørsalongen The Edge fikk nok å gjøre etter Bodyguardens opphold i salongen. FOTO: Robert S. Eik / VG / NTB scanpix)

  Justin Biebers bodyguard klippet seg på The Edge i Stenersengata i Oslo. Bodyguarden twitret seg om hårklippen, og da kom selvfølgelig Belibers løpende. Selvfølgelig.


 8. «Broiler»-gutta lurte fansen  Drammenserne Mikkel Christiansen og Simen Auke i duoen «Broiler» lurte en mengde Bieber-fans trill rundt da de kjørte gjennom Oslos gater i en hvit limousin, under Biebers forrige norgesbesøk. Christiansen ble kledd opp som Bieber, og fansen var sikker på at det var den kanadiske verdensstjernen de så sitte inne i bilen.

  – Noen stod stive som pinner mens andre mistet det helt og løp skrikende etter oss. Enkelte løp så fort at de ramlet, så håper det gikk bra med dem, sa Mikkel Christiansen til Dagbladet.