8 ting du kanskje ikke visste om iPhonen din

Det ligger mange nyttige ting gjemt på telefonen.Nettstedet digi.no skrev i slutten av mars at Apples iPhone 6 var historiens mest populære mobiltelefon i Norge, og i Telenors nett. På den siste topp 10-listen over solgte mobiler ligger iPhone 6 på tredjeplass, rett bak iPhone 6s og iPhone 5s.

At smarttelefonene til Apple er populære, er det altså ingen tvil om. Men selv om mange bruker de daglig kan det hende det finnes noen smarte løsninger og triks kanskje ikke alle vet om.

SOL byr på åtte tips og triks du kanskje ikke var klar over:
 1. Merkelig triks som gir mer lagringsplass
  Få mer lagringsplass på iPhone-en din.Wow! Dette funker faktisk. ??Kjenner du en iPhone-bruker som alltid klager over lite lagringsplass?Les om metoden her:http://www.dinside.no/936330/merkelig-triks-frigjor-lagringsplass

  Posted by DinSide.no on 4. april 2016   

  Dinside publiserte tidligere denne uken en guide til dette trikset, der du frigjør lagringsplass på iPhonen din ved å prøve å leie en film på iTunes. Se videoen, eller les mer om fremgangsmåten her.


 2. Slik blir mobilen raskere


  Etter hvert som iPhonen din blir eldre, og nye applikasjoner krever mer og mer for å virke optimalt, vil man oppleve at den sakte men sikkert blir tregere. Heldigvis er det ting du kan gjøre for at mobilen skal bli raskere, skriver The Telegraph.

  1.Slett logg, søkehistorikk og nettsteddata i Safari.

  Som alle andre "browsere" lagrer Safari sider, søke- og nettsteddata, og logger alt du foretar deg. Og har du alt for mye lagret, kan det påvirke ytelsen til iPhonen din. Ved å slette disse dataene, kan mobilen din bli noen hakk raskere.

  Gå til Innstillinger –> Safari –> Tøm logg og nettsteddata.

  2. Skru av bakgrunnsoppdateringer.

  Hvis du velger å skru av noen, eller alle, bakgrunnsoppdateringene vil applikasjoner bruke litt mer tid på å laste når du skal bruke dem, men til gjengjeld kan du få mer ytelse ut av iPhonen.

  Gå til Innstillinger –> Generelt –> Bakgrunnsoppdatering.

 3. Rist mobilen for å angre

  (FOTO: SOL.no)

  Har  du skrevet noe, for så å slette det og angret? Det er riktig nok en "angre"-funksjon dersom du har mobilen liggende når du skriver, men hvem av oss har egentlig det?

  Skulle uhellet være ute trenger du bare å holde godt i telefonen med én hånd og riste den litt. Gjør du dette kommer det opp en liten tekstboks der du får mulighet til å angre på siste handling.
 4. Slik får du blinkende LED-lys


  Noen velger å kun ha vibrering når mobilen er på "lydløs", mens andre vil ha et blinkende lys. Det finnes sikkert også dem som liker å ha på alle varslingsfunksjonene.

  iPhone har ikke noen dedikerte lysvarslinger, men det finnes en lysfunksjon for hørselshemmede man kan skru av og på som man ønsker.

  Gå til Innstillinger –> Generelt –> Tilgjengelighet -> Scroll ned og skru på LED-varsel


 5. Bruk iPhone din som et vater


  (FOTO: SOL.no)

  Det kunne jo tenkes at man skal til å henge opp en hylle, men at vateret ikke er å finne noe sted.

  Ingen grunn til panikk. Alt du trenger å gjøre er å åpne kompass-applikasjonen på iPhonen din, sveipe til venstre og vipps så har du et fin-fint vater du kan bruke for å henge hyllen din rett, skriver Appsliced.


 6. Lag dine egne vibreringsvarsler


  Nettsiden A Plus kan by på en rekke gøyale tips og triks, og et av de er hvordan man lager sine egne vibreringsvarsler.

  Her er det mye gøy du kan gjøre, spesielt om du er en racer på morsekoder. Slik gjør du det:

  Gå til Innstillinger –> Lyder –> Ringetone –> Vibrering –> Opprett ny vibrering.


 7. Sjekk hvor god dekning du egentlig har


  (SKJERMDUMP: SOL)

  Av og til kan man oppleve å ha "full dekning", men likevel slite med å sende SMS eller at det er dårlig forbindelse når man snakker i telefonen.

  Ikonet som viser signalstyrken din er ikke så veldig presis, men det finnes et hemmelig triks for å sjekke hvor godt signalet faktisk er, skriver Dagbladet.

  Dette gjør du ved å gå inn i det som heter «field test mode»:

  1. Tast nummeret *3001#12345#* og trykk på ringe-knappen.

  2. Hold inne lås/skru av-knappen fram til valget om å skru av telefonen dukker opp på skjermen din.

  3. Til sist holder du inne hjem-knappen i overkant av fem sekunder. Du vil da se at signalindikatoren i venstre hjørne vil vises i tall.

  Jo større negativ tall, desto dårligere dekning.


 8. Her finner du antennen på en iPhone 6


  (FOTO: SOL.no)

  Til sist kan SOL fortelle, via Techentice, at de to "stripene" på baksiden av iPhone 6 og 6s ikke er der av estetiske hensyn. Stripene er faktisk to antenner for å sende og motta Bluetooth-, mobil- og WiFi-signaler.