Vis mer

8 ting de kun mest dedikerte «Friends»-seerne fikk med seg

Hvor mange hadde egentlig Joey sex med?

(upublisert) Opprettet


«Friends» er en av tidenes mest suksessrike TV-serier. Millioner av mennesker verden rundt benket seg ned foran TV-en for å følge de seks vennene i New York.

Og folk blir rett og slett ikke lei av serien til tross for at det har gått en del år siden siste episode. Det kommer stadig vekk artikler på internett som tar for seg tabber, trivia og andre morsomme ting fra komiserien.

Vi har derfor samlet noen av det morsomste og særeste i denne artikkelen. Dette medfører at saken kan inneholde en del spoilere for folk som ikke har sett alt.

Her er åtte ting de kun mest dedikerte "Friends"-seerne fikk med seg:  


 1. Ross var 29 år (i tre år)


  (FOTO: Phil Ramey Agency / Corbis / NTB scanpix)

  Nettsiden Whatculture skriver at Ross på mystisk vis forblir 29 år i sesong 3, 4 og 5. I løpet av disse sesongene feirer gjengen "Thanksgiving" og jul tre ganger, noe som betyr at Ross er 29 år i hele tre år.

  Unagi? Fullt mulig.


 2.  Så mange personer hadde "Friends"-gjengen sex med


  OK. Du skal ha vært ganske observant for å ha fått med deg dette mens du så på "Friends", men det er faktisk slik at noen har regnet ut hvor mange personer de ulike karakterene delte seng med.

  Svaret er 120 forskjellige personer, skriver Dagens.dk. Joey topper listen med 40 forskjellige kvinner, mens "roomien" Chandler står oppført med 11 seksuelle forhold. Han finnes dermed nederst på listen.

  Se hele (den høyst uoffisielle) listen hos det danske nettstedet!


 3. Spiller både agent og sykepleier


  (FOTO: Warner Bros / Youtube)

  Skuespiller June Gable er mest kjent for "Friends"-publikummet som Joeys kjederøykende agent.

  Hun ble først med i sesong 2 av serien som agenten Estelle, men følger du ekstra godt med i den første sesongen ser du også at skuespilleren har en rolle som en av sykepleierne til Ross' ekskone Carol. Episoden heter "The One with birth".


 4.  Leilighetsnumrene endret seg i serien
  I GIF-en over kan du se at det står nummer 20 på døra til Monicas leilighet. Men dette nummeret har ikke alltid hengt der:

  I starten av serien kunne man nemlig finne et fem-tall på samme dør, skriver Mental Floss.  Serieskaperne skal ha gjort denne endringen fordi det ga liten mening at Monicas leilighet hadde et så lavt nummer ettersom hun bodde høyt oppe i blokka.

  Chandler og Joeys leilighet byttet også nummer fra fire til 19.


 5. Hvor mye skylder Joey, egentlig?


  (FOTO: TV 2)

  Det er mange ting som skurrer når det kommer til vennegjengens økonomi. Hvordan har de råd til å bo som de gjør? Og ikke minst: Hvor mange tusen dollar låner egentlig Joey av Chandler?

  Det siste spørsmålet mener Reddit-brukeren ASmileThatKills å ha svaret på, skriver Buzzfeed. Dette mattegeniet har regnet seg frem til at Joey skylder Chandler 114.260 dollar, noe som er nær 950.000 kroner etter dagens kurs.

  Selv om disse tallene er høyst uoffisielle, må det likevel være lov til å kåre Chandler til "tidenes kompis".


 6. Hvorfor var (nesten) alltid det beste bordet på Central Perk ledig?


  For alle som har vært i New York er det mildt sagt overraskende hvordan det kunne ha seg at det beste bordet på kaféen Central Perk alltid var ledig? Nesten alltid i hvert fall, det er én episode "vennene" kommer inn og det sitter noen andre rundt bordet.

  I fjor kunne TV2 fortelle at mysteriet endelig var avslørt etter at en amerikansk journalist, , plantet seg i soafen sin og så alle episodene på strømmetjenesten Netflix.

  Hun oppdaget at i flere av episodene så var det et "Reservert"-skilt på bordet. Noe som forklarer at vennegjengen alltid kunne sette seg på sine faste plasser.


 7. Phoebes bror, Frank Buffay Jr., dukker opp før episoden de møtes første gang


  På "Friends" sin side på nettstedet Wikia kan man lese om første gang Giovanni Ribisi dukket opp i serien, før han ble castet til rollen som Phoebes bror.

  Midtveis i episoden "The one with the baby on the bus", der Phoebe mister jobben som sanger på Central Perk og ender opp som gatemusikant, dukker plutselig Ribisi opp i noen få sekunder.

  Han spiller rollen som "Condom Guy", og sier til Phoebe at han la en kondom i gitaresken hennes istedet for penger og spør om han kan få kondomet tilbake.


 8. Episoden der alle heter Arquette til etternavn


  (FOTO: Warner Bros / Youtube)

  Det er i første episode av den sjette sesongen at alle, både skuespillere og produsenter, heter Arquette til etternavn i tittelsekvensen til den populære serien.

  I episoden våkner Ross og Rachel opp i samme seng Las Vegas, bakfulle og husker ikke at de giftet seg kvelden i forveien.

  Grunnen til «etternavnstuntet» var en hyllest til Courtney Cox som hadde giftet seg med David Arquette. På slutten av episoden dukker det opp en tekst der det står «For Courteney and David, who did get married».
Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.