8 spådommer som slo fullstendig feil

- Internett er en flopp.

- Hvem i helvete vil høre skuespillere snakke?

Harry Morris Warner, en av grunnleggerne av Warner Bros, hadde i 1927 liten tro på noe annet enn stumfilm. Samme år kom den første filmen med lyd ut. H.M. Warner hadde mest tro på stumfilm. (Foto: Colourbox)H.M. Warner hadde mest tro på stumfilm. (Foto: Colourbox)

- Internett en flopp

Det var tittelen på Lars Osvolds leserinnlegg i Dagens Næringsliv i 1996. I innlegget skriver Osvold at internett er en «motegreie som kommer til å dø ut om et par år» - Jeg tok grundig feil den gangen, har forfatteren bak innlegget senere sagt til DN. Internett brukes fortsatt. (Foto: Colourbox)Internett brukes fortsatt. (Foto: Colourbox)

- Ingen vil ha pc hjemme

Den amerikanske ingeniøren Ken Olson serverte denne godbiten i 1957: - Det finnes ingen grunn til at noen skulle ønske å ha en datamaskin hjemme. Jo da, noen vil ha pc hjemme. (Foto: Colourbox)Jo da, noen vil ha pc hjemme. (Foto: Colourbox)

- Bore etter olje? Du er gal

Da Edwin L. Drake prøvde å rekruttere arbeidere til et oljeboringsprosjekt i 1857, skal han ha fått følgende svar: - Bore etter olje? Du mener bore i bakken for å prøve å finne olje? Du er gal. Nei, han var nok ikke gal. (Foto: Colourbox)Nei, han var nok ikke gal. (Foto: Colourbox)

- Beatles har ingen fremtid

En av musikkhistoriens største blemmer, står plateselskapet Decca Records for. 1. januar 1962 troppet Beatles opp for å vise seg frem for London-selskapet. Auditionen imponerte ikke. Plateselskapet avviste Beatles med begrunnelser som at «gitargrupper er på vei ut» og at bandet ikke hadde en fremtid i show business. Plateselskap avviste Beatles. (Foto: Scanpix)Plateselskap avviste Beatles. (Foto: Scanpix)

Lo av iPhone

Tidligere Microsoft-sjef Steve Ballmer bommet skikkelig da han ble intervjuet av USA Today i 2007. - Det er skjer ikke at iPhone kommer til å få en signifikant markedsandel. Det skjer ikke. Ballmer mente at iPhone ikke appellerte til forretningsfolk fordi den ikke hadde tastatur. Det gjorde telefonen til e-post-bruk, mente toppsjefen.

 

- Vi trenger ikke telefon

Sir William Preece ved British Post hadde i 1878 ingen tro på at telefon kom til å slå an i Storbritannia.  - Amerikanere trenger telefoner, men ikke vi. Vi har nok budbringere. Også briter har begynt å bruke telefon. (Foto: Colourbox)Også briter har begynt å bruke telefon. (Foto: Colourbox)

 

- Automobilen er en døgnflue

En bankdirektør i Michigan advarte i 1903 mot å investere i Ford. - Hesten er kommet for å bli, automobilen er bare en motegreie. En døgnflue.  De fleste har byttet ut dette med bil. (Foto: Colourbox)De fleste har byttet ut dette med bil. (Foto: Colourbox)