8 episke reiser man planla som ung, men ikke fikk gjort

Da man hadde tjueårene foran seg, men så ble man for gammel for fort.Det var så mange planer som ble lagt, så mange steder som skulle oppleves og så mange eventyr som skulle gjennomføres.

Og så sitter man der i starten av tredveårene, og ser de siste ti årene av livet forsvinne i bakspeilet. Studiene tok jo noen år, og så måtte man ut i jobb. Tiden strakk bare ikke til, og nå er det for sent. Eller er det?

Det er noen der ute som sier opp jobben for å leve ut drømmene sine. Kanskje flere av oss skule gjøre det?

Sol byr på 8 turer man kanskje planla som ung, men som man aldri fikk tid til å gjennomføre:


 


 1. Kjøre Route 66 fra kyst til kyst


  Kunne ikke laste instagram  På verdens mest kjente motorvei i en gammel amerikansk bil. Man skulle stoppe ved kjente landemerker, og spise på små dinere.


 2. Klatre opp til Machu Picchu


  Kunne ikke laste instagram  Planen var å gå Inka-stien mellom Cusco og Machu Picchu. Fire dager i telt i Andesfjellene før man skulle ende opp på toppen i Inkaenes tapte by.


 3. Dykke ved Great Barrier Reef


  Kunne ikke laste instagram  Det er neppe kun fordi det er vakkert, men også spenningen av at det når som helst kan dukke opp en 6 meter lang hai. Det hadde vært instagrambildet sitt det!


 4. Seile jorden rundt


  Kunne ikke laste instagram  Det bor en liten Jarle Andøy i oss alle. En liten del av oss som drømmer om å utfordre oss selv og havet, mennesket mot naturen, og seile inn i det ukjente.


 5. Padle gjennom Grand Canyon


  Kunne ikke laste instagram  Turen gjennom Grand Canyon på Colorado River blir ofte kalt "alle raftingturers far" og det er ventelister på opp til 10 år for de private, guidede turene.


 6.  Dra på interrail


  Kunne ikke laste instagram  Museer, severdigheter, kaféer og hovedsteder. Deg, vennene dine eller kjæresten din, og en diger ryggsekk på tog gjennom Europa.


 7. Guttetur til Las Vegas


  Kunne ikke laste instagram  Dette er en tur man er i stand, og mer økonomisk rustet, til å ta senere i livet. Men det er litt mindre "mørkt" å gjøre det i midten av tjueårene enn slutten av tredveårene.


 8. Reise med den transibirske jernbane


  Kunne ikke laste instagram  En togtur gjennom dramatiske landskap, i egen kupé på vei mot noe nytt og ukjent. Pluss at det er det nærmeste man kommer å være Hercule PoirotOrientekspressen.


Legg til sol_no på SnapChat