Vis mer

7 ting du neppe vet om årets «Farmen»-gård

TV 2 har svidd av millionsum for at gården skal se gammel ut.

(upublisert) Opprettet 1. Million-forvandling


  Aldri før har det blitt gjort så store forandringer på en «Farmen»-gård, skriver Romerikes blad. Løntjernbråten ved Nordre Holsjøen i Eidsvoll var for moderne, så produksjonsselskapet svidde av høye summer for å sette den 100 år tilbake i tid.

  Den eksakte summen er ikke kjent, men ifølge TV 2 er det snakk om en oppgradering i millionklassen.

  Ni personer skal dele dette soverommet under årets «Farmen». (FOTO: Jan Petter Lynau, VG)


 2. Frie tøyler


  Eieren av Løntjernbråten har gitt produksjonsselskapet lov til å gjøre hva de vil med «Farmen»-gården.

  - Vi vet ikke helt hva som vil skje med stedet, vi har gitt dem frie tøyler, sier Olav Resaland i styret i Eidsvoll Almenning til TV 2.

  Programleder Gaute Grøtta Grav på et av gårdens soverom. (FOTO: Jan Petter Lynau, VG)


 3. Lions-hytte


  Årets «Farmen»-gård eies av Eidsvoll Almenning, men disponeres av Lions Eidsvoll, ifølge organisasjonens nettsider. Når Løntjernbråten ikke er inntatt av realitydeltakere, fungerer det tidligere småbruket som søndagskafé for sulte skigåere eller leies ut til ulike arrangementer.

  Kunne ikke laste instagram 4. Danket ut 60 andre gårder


  - Vi kunne ikke fått en bedre gård for «Farmen». Den er helt fantastisk, sier «Farmen»-produsent Kim Alexander Melland-Orerød til Eidsvoll og Ullensaker blad.

  Han forteller at de besøkte 50-60 andre gårder, men at valget falt på Løntjernbråten av flere grunner.

  - Den er svært idyllisk og tilfredsstiller alle kravene vi har til innspillingssted. Isolasjon for deltakerne våre er superviktig, har produsenten uttalt til avisa.

  Gaute Grøtta Grav foran hovedhuset på Løntjernbråten. (FOTO: Jan Petter Lynau, VG)


 5. Ikke første gang på gården


  Til tross for at årets «Farmen»-gård ligger isolert til, er den slettes ikke ukjent for alle deltakerne. Charlotte Hvale Jacobsen (22) fra Råholt har nemlig vært der før.

  Hun har ifølge moren, Linda Elise Hvale, tilbrakt tid på Løntjernbråten i jobbsammenheng, skriver Eidsvoll og Ullensaker blad.

  (FOTO: Espen Solli, TV 2)


 6. Gullrush


  Løntjernbråten ble bygget da det var gullrush i skogsområdet (som nå kalles Gullverket). Småbruket har vært bebodd fra siste halvdel av 1800-tallet til rundt 1955, opplyser Gullverkets museum på sine nettsider. I en periode ble det også benyttet som skole for barna som bodde i området.

  Uvante do-fasiliteter for deltakerne. (FOTO: Jan Petter Lynau, VG)


 7. Sperret av


  Under hele innspillingen vil «Farmen»-gården være sperret av for turgåere og andre nysgjerrige skuelystne. Området rundt Øvre Holsjø har vært utilgjengelig for publikum hele sommeren, og vil åpnes igjen en gang i oktober.

  Ifølge Eidsvoll og Ullensaker blad, får grunneieren penger av produksjonsselskapet for å stille gården til disposisjon, men de vil ikke ut med hvor mye.

  «Farmen»-gården har fått flere nye beboere. (FOTO: Jan Petter Lynau, VG)
Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.