7 skumle filmer på Netflix som du ikke bør se alene

SOL gjør letejobben så du slipper.

7 skumle filmer på Netflix som du ikke bør se alene
(upublisert) Opprettet
Det nærmer seg vinter, høstmørket kommer snikende og dagene blir stadig kortere. Hva er vel ikke da bedre enn å benke seg foran Netflix med en skikkelig gyser?

Som vi har skrevet om før, er det ikke alltid like lett å finne frem i jungelen på Netflix. Derfor gjør vi nok en gang jobben for deg. Denne gangen har vi funnet frem til sju filmer som er så uhyggelig at du helst ikke bør se alene.

Felles for dem alle er at de i all hovedsak har fått gode tilbakemeldinger på nettsteder som Internet Movie Database (iMDB) og Rotten Tomatoes.

Har du tips til andre skjulte skatter fra Netflix-biblioteket? Del gjerne din favoritt i kommentarfeltet!

Cabin In The Woods (2012)
Oppskriften på denne kritikerroste skrekkfilmen er tilsynelatende ganske klassisk: Fem venner drar på en helgetur til en avsidesliggende hytte. Så begynner det å skje ting du neppe forutser.

iMDB: 7,0/10
Rotten Tomatoes: 92 %
Netflix: Se filmen

It Follows (2014)
En ung kvinne blir forfulgt og forsøkt drept av et overnaturlig vesen etter at hun har sex med en gutt. Hun blir fortalt at den eneste måten å unngå det på, er å ha sex med en ny person for å på den måten gi den videre.

Filmen fikk strålende mottakelse verden rundt. «Tiårets beste skrekkfilm», skrev Dagbladet og ga terningkast seks.

iMDB: 6,9/10
Rotten Tomatoes: 97 %
Netflix: Se filmen

The Invitation (2015)
Under et tilsynelatende vanlig middagsselskap i sitt gamle hus, oppdager en gjest at hans ekskone og nye mann har onde hensikter for deres gjester.

iMDB: 6,7/10
Rotten Tomatoes: 88 %
Netflix: Se filmen

The Gift (2015)
Et ektepar har akkurat flyttet til California da en gammel skolekamerat av mannen begynner å levere mystiske gaver på trappen deres. Snart avsløres en hemmelighet som har vært skjult i 20 år.

iMDB: 7,1/10
Rotten Tomatoes: 92 %
Netflix: Se filmen

Gerald's Game (2017)
En fersk Netflix-produksjon basert på en roman av ingen ringere enn Stephen King.

En tilsynelatende harmløse sexlek går fullstendig galt når ektemannen plutselig dør. Hvordan skal hun komme seg løs fra håndjernene?

iMDB: 6,8/10
Rotten Tomatoes: 89 %
Netflix: Se filmen

The Invisible Guest (2017)
Spansk thriller om en ung og fremgangsrik forretningsmann som våkner opp på et hotellrom ved siden av liket av sin elskerinne. Sammen med stjerneadvokaten blir det en kamp mot klokken for å finne ut hva som egentlig skjedde den natten.

iMDB: 8,0/10
Rotten Tomatoes: 60 %
Netflix: Se filmen

Parfymen - The Story of a Murderer (2006)
På 1800-tallet blir Jean-Baptiste født med en ekstrem luktesans og går drastisk til verks for å finne den ultimate duften.

Basert på romanen Parfymen, som ble solgt i 12 millioner eksemplarer og oversatt til 12 språk.

iMDB: 7,5/10
Rotten Tomatoes: 58 %
Netflix: Se filmen

10 Cloverfield Lane (2016)
En ung kvinne våkner opp etter en bilulykke, og oppdager at hun er stengt inne i en kjeller av en mann som hevder at verden utenfor har gått under. Men hva er det egentlig som befinner seg der ute?

iMDB: 7,2/10
Rotten Tomatoes: 90 %
Netflix: Se filmen
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer