7 «hemmeligheter» som gjør deg til en glad person

Som regel er vi glade, men mandager kan være tung. SOL deler løsningen for å bli blid igjen.

7 «hemmeligheter» som gjør deg til en glad person
(upublisert) Opprettet


Undersøkelser viser at de fleste av oss er generelt blide og fornøyde. En av de viktigste "hemmelighetene" til å være en glad person er de relasjoner man har i livet. Det å omringe seg med folk man liker og som liker deg.

Det har imidlertid vist seg at mandag morgen er dagen og tidspunktet mange av oss kjenner ekstra på tristhet eller misnøye. "Mandag mårra blues" er altså ikke bare en myte, men høyst virkelig.

Heldigvis går det over for de fleste i løpet av formiddagen, og ni av ti sier det bare skal en liten ting til for å få opp humøret. Dette kommer frem i en undersøkelse gjort på oppdrag av den britiske bredbåndsleverandøren Plusnet.

SOL deler 7 av tipsene som kan bidra til å løfte sinnstemningen en mandag formiddag:


 


 1. En plutselig klem


  Kunne ikke laste instagram  40 prosent av de spurte mener at en klem "ut av det blå" bidrar til å få opp humøret når det er litt grått. Om du ikke finner en løve gjør sikkert en venn, kollega, kjæreste eller et familiemedlem samme nytten.


 2. Et kompliment fra en fremmed


  Hele 39 prosent kunne fortelle at det å få en hyggelig tilbakemelding av en fremmed ville gjøre dagen straks bedre.


 3. Å bli møtt i døren av hunden eller katten din


  Kunne ikke laste instagram  Det er ikke rart at 35 prosent av de som ble spurt trakk frem den betingelsesløse kjærligheten hunder viser når de møter deg i døren når du kommer hjem. For la oss være ærlige - Mons er ikke alltid like hengiven som Fido er.


 4. Når favorittsangen din dukker opp på radioen


  Du vet hvilken sang vi snakker om? Den du elsker, men kanskje ikke alltid innrømmer at du elsker. Den som får deg til å ville "dance like there's nobody watching". 31 prosent nevnte i hvert fall det som en skikkelig gledesspreder.


 5. Når en bil stopper så du kan krysse veien


  Kunne ikke laste instagram  Det er ikke alltid det er den største gesten som skal til for å glede. For 36 prosent holdt det med at en bil stopper opp og lar deg krysse gaten. For det er jo hyggelig å føle man blir sett (mye hyggeligere enn å bli påkjørt i hvert fall).


 6. Ved å gjøre noe hyggelig for noen andre


  Den største gleden en kan ha er å gjøre andre glad, sies det, og for 47 prosent av stemmer dette. Flest av de spurte hadde dette på toppen av sin "gledesliste".


 7. Når man gjør et kupp i butikken 


  Kunne ikke laste instagram  Det er ofte de små seierene som snur en surmunn til et stort smil, som når man kommer over en skikkelig godbit til halv av halv pris. Det syntes i hvert fall hele 42 prosent av deltagerne i undersøkelsen.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer