7 gode grunner til å kjøpe vinylplater

Musikken høres bedre ut, og den føles bedre på platespilleren.Det er "lenge" siden vinyl gjorde comeback, og populariteten ser ikke ut til å dabbe av. Flere og flere får øynene opp for gleden av å investere i plater og det har nærmest blitt en trend å ha en platespiller stående i stua.

Kunstindustrimuseet i Oslo hadde i sommer en utstilling med 468 plateomslag, derav 90 norske utgivelser. Det er en interesse for vinyl som noe mer enn bare musikken.

SOL gir deg 7 grunner til hvorfor du bør investere i en platespiller:


 


 1. Visuell opplevelse


  Kunne ikke laste instagram  Når du kjøper album på vinyl får du ikke bare musikken du liker. Det er også en visuell opplevelse med albumcoverets artwork, og selve plata som ofte kommer i freshe farger.


 2. Høre sangene slik artisten ville du skulle høre dem


  Det er som regel en tanke bak rekkefølgen til sangene på et album. Det er ikke tilfeldig hvordan låtene struktureres, og de er med på å skape et narrativ.


 3. Bedre lyd (og en bedre følelse)


  Kunne ikke laste instagram  Noen av verdens fremste lydekspertene er alle enige i at dersom man behandler platene godt, og spiller de av på et bra musikkanlegg så er lyden bedre enn endel av dagens mp3-lyd, i følge Forskning.no.

  En annen ting er at det å spille av og høre på vinyl gir en helt spesiell følelse. Man har investert tid og penger på musikken, og man setter seg ned for å høre på musikken på en annen måte. Det blir nesten noe rituelt over det. Og den følesen er ubetalelig.


 4. Penger til artisten


  Når man er skikkelig glad i en artist eller et band, og man jevnlig nyter musikken de lager - hvorfor ikke betale for gleden. Hvorfor ikke støtte kunstnere som bidrar positivt til hverdagen din? Nei, det finnes ingen grunn til å ikke gjøre det.


 5. Skattejakt og eventyr i hverdagen


  Kunne ikke laste instagram  Enten det er på platesjapper, bruktbutikker eller loppemarkeder: Det er en egen glede å gå gjennom esker og kasser med vinyl for plutselig å finne den ene skiva du lenge har lett etter.


 6. Må «jobbe litt» for musikkopplevelsen


  Det er ingenting galt med å kjøpe musikk digitalt, eller å benytte seg av strømmetjenester som Spotify eller Wimp. Musikk burde være så tilgjengelig som mulig, men det er noe ekstra belønnende ved det å sette på musikk du faktisk måtte gå ut av døren din for å få tak i.


 7. Det er dekorativt


  Kunne ikke laste instagram  Si hva du vil, men en god stereobenk, platespiller og noen hyllemeter med vinyl ser pent ut i en hver stue.


Legg til sol_no på SnapChat