7 ganger amerikansk TV gjorde narr av Norge

Fra smørkrise til sakte-TV.Dersom vi dømmer etter hvordan vi fremstilles i filmer og TV-serier så er nordmenn rare, pysete og elsker akevitt.

- De er gjerne snodige skikkelser, litt utenfor normalen. De er ofte komiske, enten det er frivillig eller ufrivillig, sier kunstner Bjørn Erik Haugen til Dagbladet.


Tradisjonelt sett har det sjeldent vært nordmenn som har portretert oss på TV-skjermen, men heller tyskere eller amerikanere med "norske aner".

SOL byr på 7 ganger Norge ble fremstilt mindre enn heldig:
 1. The Simpsons  Den norske nasjonaldagen gikk ikke Simpsonsskaper Matt Groening hus forbi, hans mor er jo norsk-amerikaner, og 17. mai 2009 kunne man se episoden der nordmenn fra nabobyen Ogdenville tar over Springfield.


 2. The Colbert Report


  (FOTO: Skjermdump, Comedy Central)

  Da Norge ble rammet av en "smørkrise" julen for fire år siden ble det gjenstand for harselering på den amerikanske komikeren Stephen Colberts program "The Colbert Report". Du kan selv se innslaget her.

  - In their time of need, let me just say to all my Norwegian viewers: In your face Norgies. America wins again. Because we live in a butter-topia, var noe av det Colbert hadde å melde til det norske folket.


 3. Monty Python  OK, denne er ikke fra USA, men vi tar den med for det. Vi må altså ikke krysse Atlanterhavet for å finne små, godhjertede sleivspark mot fedrelandet og folket vårt.

  Det engelske humorkollektivet Monty Python har også vært ute å gjort narr av oss, faktisk flere år før amerikanerene kom med sine små stikk.


 4. Southpark


  (FOTO: Skjermdump, Comedy Central)

  I en episode av den populære animasjonserien ser guttene på et TV-program der Russel Crowe reiser rundt i verden for å sloss med tilfeldige mennesker.

  - You fight like norwegians you fairies, utbryter Crowe i klippet i linken over.

  Det kan virke som at Trey Parker og Matt Stone, skaperene av "Southpark" ikke kan sin vikinghistorie særlig godt.


 5. Pushing Daisies  Da skuespillerene i serien Pushing Daisies skulle portretere norske privatetterforskere var de alt annet en subtil.


 6. The Colbert Report


  (FOTO: Skjermdump, Comedy Central)

  Tidligere nevnte Colbert tok også for seg nordmenns fascinasjon for "sakte TV", etter at nesten én million TV-seere var innom ved-TV på NRK2 en fredagskveld.

  Han sa også at programmet hadde flere seere enn programmet «Så du tror du kan se maling tørke», til publikums store begeistring. Du kan se klippet på NRKs nettside.


 7. House M.D.


  FOTO: Pothole Productions / NTB Scanpix)

  I sesong to av den populære TV-serien med Hugh Laurie som den narsissistiske legen Gregory House, så sier han følgende til sin venn og kollega Wilson:

  "Norwegian chocolate. Frankly, you buy that stuff the terrorists win."

  Han har åpenbart ikke smakt hverken Kvikk Lunjs eller Fruktnøtt!


Legg til sol_no på SnapChat