7 «Farmen»-deltakere vi aldri glemmer

Heftige krangler, gammeldags kvinnesyn og uforståelige dialekter.
 1. Andreas Nørstrud


  (FOTO: Krister Sørbø/VG)

  «Farmen»-Andreas er tidenes kanskje mest minneverdige deltaker. Det ble mye blest rundt hans kvinnesyn og konservative holdninger da han var med i Farmen 2012.

  Han har blant annet kommet med uttalelser som «Jeg drømmer om å være slave» (Dagbladet)«Utroskap burde vært straffet av staten» (VG) og «En mann kan ta i bruk fysiske midler mot sin kone» (TV 2).


 2. Hilde Ostad


  Foto: Therese Alice Sanne / VG

  Fjorårets deltaker satt sine spor da hun hevdet å vite når og hvordan hun skal dø. Ostad fortalte de andre på gården at hun like å snakke med døde mennesker, skriver TV 2.


 3. Frank Tore Aniksdal


  (FOTO: Therese Alice Sanne / VG)

  TV 2 fikk såpass mange henvendelser fra seere som ikke forsto Franks Jæren-dialekt, at de valgte å tekste «Farmen»-deltakeren, skriver Dagbladet.

  Den langhårete deltakeren gjorde seg bemerket på flere områder. Under en fest på nabogården, gikk Aniksdal på en fyllesnurr, og endte opp både gul og blå (TV 2). Han ytret et kontroversielt kvinnesyn og mener det må en mann til for å styre gården, skriver TV 2. Uken han var storbonde, var han kjapp med å få damene til å ta klesvasken hans.


 4. Finn-Olav Odde


  (FOTO: Therese Alice Sanne / VG)

  Krangelen mellom Olav og Finn Olav fikk enorm oppmerksomhet i fjorårets sesong. Det hele begynte da Finn Olav ble skjelt ut av motstanderen blant annet ble kalt «en ynkelig og motbydelig mann» (Se og hør).

  Finn Olav har senere beklaget og uttalt til Dagbladet at han angrer på oppførselen i etterkant av innspillingen.


 5. Olav Ulstein


  (FOTO: Odin Jæger/VG)

  Den omstridte varaordføreren fikk hard medfart for oppførselen sin både under og etter «Farmen»-deltakelsen. Etter å ha langet ut mot Finn-Olav ble han og Sykkylven kommune dynget ned av henvendelser som inneholder ord som «sjokkert», «skam» og «drittsekk», skriver VG.

   

  Erkerivalene skal ha blitt venner igjen i etterkant av innspillingen, skriver VG.


 6. Daniel Godø


  (FOTO: Therese Alice Sanne / VG)

  Pastorsønnen fikk et svært nært forhold med en annen deltaker, Charlotte Thøgersen, og fant ut at det var på tide å stå frem som homofil på TV.

  - Jeg synes det er sykt ubehagelig å fortelle. Jeg har lenge tenkt at jeg ikke vil være det, men sånn er det, og jeg må bare elske meg selv for den jeg er, har Godø tidligere uttalt til TV 2. Han var med i «Farmen» 2014.


 7. Gaute Grøtta Grav


  (FOTO: Lars Erik, Skrefsrud / VG)

  Knekkebrød-sangeren stakk av med seieren (Bergens tidende) i den aller første sesongen av Farmen som gikk på lufta i 2001. To år seinere ble han programleder for suksess-realityen og har vært det siden da.