6 ting du kanskje ikke visste om "mystiske" Sia

Overrasket mange da hun nylig viste ansiktet sitt igjen på TV.

Med låter som "Titanium", "Chandelier" og den svært aktuelle hiten "Cheap Thrills" har Sia skrevet seg i i nyere pophistorie som en av verdens fremste artister.

Det mange kanskje ikke vet er at hun har holdt på lengre enn de fleste, og at hun er like talentfull som hun er eksentrisk, og berømmelseskritisk.

SOL har samlet et knippe "fun facts" om Sia:


1. Hun har skrevet 73(!) sanger for andre artister


Stjerner som Beyoncé, Britney Spears, Katy Perry, Maroon 5, Shakira og Rihanna for å nevne noen.

Time Magazine publiserte tidligere i år en liste med alle 73 låter Sia hadde skrevet for andre artister frem til da. Og selv om du ikke har hørt alle, så har du hørt mange og i hvert fall de mest kjente.

2. Hun viser nesten aldri ansiktet sitt på TV

I hvert fall ikke når hun gjester talkshows, og hun har skrevet en utrolig velskrevet kommentar for Billboard om hvorfor hun ikke ønsker å være berømt.

Så da hun viste seg uten parykk, dog med rød klovneneste, på "Sesame Street" var det en hendelse utenom de vanlige.3. Hun var «gjestementor» på The Voice US i 2011


Under første sesong av The Voice (USA) dukket Sia opp som mentor på "Team Christina".

Dette var året etter at Sia hadde vært med å skrive intet mindre enn tre sanger på Christina Aguileras album "Bionic".

4. Hun har hatt en gjesterolle i  «Home and Away»I 1997, lenge før hun ble en verdenskjent sanger og låtskriver, hadde Sia en liten rolle i det australske TV-dramaet "Home and Away". En serie som burde være godt kjent for de fleste nordmenn.

5. Hun har skrevet manuset til en film


Som om hun ikke skriver nok, for det krever sikkert litt  skulle skrive til egne album og til andre artister, så har Sia skrevet manuset til en spillefilm.

I følge Wikipedia skal filmen spilles inn i år og det er den australske sangeren selv som skal regissere filmen. Hovedrollen? Det er selvsagt Maddie Ziegler, den lille jenta som danser i musikkvideoen til "Chandelier".

6. Hun har gitt ut musikk siden 1997


Samme år som Sia dukket opp i "Home and Away" gav hun også ut debutalbumet sitt "OnlySee".

Siden den gang har hun gitt ut seks stuidoalbum, fem livealbum, 34 singler og spilt inn 15 musikkvideoer. Noe som er imponerende når man husker på at hun, før suksessen med "Chandelier", var forholdsvis ukjent.

Legg til sol_no på SnapChat