5 spørsmål vi ønsker svar på når X-Files kommer tilbake

13 år etter seriens slutt returnerer Mulder og Scully tilbake til TV-skjermen vår.Med 202 episoder fordelt på ni sesonger, og to filmer, er X-files en av de mest populære seriene de siste 20 årene. Rykter om comeback har svirret siden siste episode for over 13 år siden, og denne vinteren fikk mange svaret de hadde håpet på.

Den 24. mars kunne FOX bekrefte at X-files kommer tilbake på TV-skjermen som en 6-episoders miniserie. Før det hadde det kommet flere hint fra flere kilder om at de populære FBI-agentene skulle dukke opp igjen.

Mandag 28. september ble den første promotraileren for de nye episodene sluppet, og for alle X-filesentusiaster var det mye å glede seg over.

For det er ikke bare Mulder og Scully som er tilbake, men også Walter Skinner og The Smoking Man dukker opp i traileren.

(Artikkelen fortsetter under videoen)SOL har fem spørsmål vi ønsker svar på i den nye sesongen:


 


 1. Ble jorden invadert av romvesener?


  The Smoking Man avslører i siste episode av sesong 9 at jorden kommer til å bli invadert av romvesener den 22. desember 2012.

  Den nye serien finner sted etter dette, og i traileren ser vi og hører The Smoking Man. Ble det noe av nevnte invasjon?


 2.  Blir Mulder og Scully sammen igjen?


  Det har blitt avslørt at forholdet mellom de to agentene er over når vi møter de igjen i første episode av den nye serien. Mye av suksessen til X-files lå i kjemien mellom de to hovedrollene, og det var ikke før i sesong sju at de fant sammen med hverandre.

  Spørsmålet er om det er helt over, eller om de i løpet av de seks nye episodene finner sammen igjen.


 3. Hva skjedde med William?


  Hvordan gikk det med Scullys sønn, som hun valgte å adoptere vekk? Vi vet at han hadde en form for paranormale evner, og at han var Scully og Mulder sitt barn. Vi vet også at han ble adoptert vekk.

  Får vi noe svar på hvordan det gikk med guttungen, og dukker han opp igjen?


 4. Hvordan kan The Lone Gunmen være i live?


  Vi vet at de døde i sesong 9, så hvordan kan de være i live i mini-serien? Det spekuleres i om de dukker opp i flashbacks, eller om de fabrikkerte sin egen død.


 5. Hva skjedde egentlig med Samantha Mulder?


  Søken etter hva som skjedde med søsteren var alltid hovedmotivasjonen til Fox Mulder. Det var der jakten hans på svar startet, og det var det som alltid drev ham.

  Det ble forsøkt å gi et svar på spørsmålet i sesong 7, men svaret seerne fikk var aldri tilfredsstillende.


Gjensyn med serien før de nye episodene starter


FOX har siden starten av juli kjørt en kampanje som oppfordrer fans av serien å se én episode om dagen frem til mini-serien starter. Med sin "201 days of the X-files"oppfordrer TV-kanalen til et ganske ambisiøst episodemaraton.

Det er kanskje ikke alle som kan sette av en time om dagen til X-files, men som kanskje ønsker å friske opp kunnskapen og minnene om nittitalsserien, og for de finnes det en løsning.

The X-files Wikia har laget en oversikt over hvilke episoder som tar for seg seriens hovedmytologi. Altså de som handler om organisasjonen The Syndicate, og Mulder og Scully sitt forsøk på avdekke konspirasjonen vedrørende utenomjordisk liv på jorden.

Kilder: Deadline, Wikipedia, Outerplaces, DigitalTrends, X-files wikia