5 enkle triks for å lade iPhonen raskere

Når ladingen har nådd 80 prosent, skjer det noe.

1. Bruk strømkontakten

Mange lader telefonen via USB-inngangen i PC-en, men det går betydelig raskere om du bruker strømkontakten. USB-ladere som plugges i stikkontakten leverer vanligvis mer strøm enn USB-kontakten i PC-en, skriver Tek.no. Må du lade via PC, har Dinside.no skrevet en sak om hvordan du får det til å gå raskere.

2. Skru den av (eller i flymodus)

Det sier seg selv at det går raskere å lade telefonen om den ikke brukes under oppladingen. Og det går enda raskere om du setter telefonen i flymodus. Raskest går det om du skrur den helt av. Vær obs på at du ikke kan ringe eller motta samtaler når telefonen er i flymodus. Men du kan være koblet til WiFi og for eksemel sende og motta meldinger i iMessage. Sett iPhonen i flymodus, så lader den raskere. (Foto: Skjermdump)Sett iPhonen i flymodus, så lader den raskere. (Foto: Skjermdump)

3. De siste 20 prosentene tar lengre tid

Ifølge Apple lader batteriene raskest de første 80 prosentene, mens de siste 20 prosentene tar betydelig lengre tid. Det som skjer etter rundt 80 prosent, er at ladingen går over i såkalt drypplading. Vil du bruke minst mulig tid på å lade telefonen, kan det altså være smart å ikke lade den til mer enn fire femtedeler av kapasiteten.

4. Opptimalisér innstillingene

Du kan være mye batteri å spare på å ta en titt på innstillingene dine. For eksempel: Er du koblet til WiFi, går det raskere å lade telefonen og den bruker mindre batteri enn om du er på 3G eller 4G. Andre ting som hjelper er å justere ned lysstyrken, hente nye data sjeldnere (for eksempel e-post) sjeldnere og begrense bruken av stedstjenester. Mer om hvordan du gjør dette, finner du her. WiFi bruker mindre batteri enn 3G og 4G. (Foto: Skjemdump)WiFi bruker mindre batteri enn 3G og 4G. (Foto: Skjemdump)

5. Riktig temperatur

Temperaturen påvirker iPhonen, også under lading. Batteriet liker verken «ekstrem» varme eller «ekstrem» kulde. Nå er det jo sjelden man lader telefonen i minus 30 grader, men på sommerstid bør du unngå å lade (og i det hele tatt ha) telefonen liggende i sola. Ifølge Apple trives en iPhone best i 22 grader.