4 grunner til å se «Kampen om tungtvannet»

- En av verdens mest fantastiske historier.

(upublisert) Opprettet
NRK-dramaet «Kampen om Tungtvannet» startet på NRK søndag kveld. TV-serien som går over seks episoder tar for seg den dramatiske sabotasjeaksjonen på Vemork under andre verdenskrig.

1. Gode anmeldelser

VG, Dagbladet og Aftenposten har alle trillet en femmer på terningen etter å ha sett NRK-dramaet. Noen historikere vil rase, andre berørte vil klage høylytt. Men de fleste TV-tittere vil bli oppslukt, skriver VGs anmelder. Serien er dessuten solgt til land som USA, Spania, Belgia, Nederland og Polen, skriver NRK.

2. «Alle» så det

Husker du «gamle dager» da de fleste hadde sett det samme på tv kvelden før og man kunne diskutere det påfølgende dag? Mye kan tyde på at du igjen får sjansen til det. NRK melder at over 1,2 millioner så den første dobbeltepsisoden søndag. Seertallet utgjorde en markedsandel på 63 prosent. - En av tidenes høyeste dramatall på TV, sier NRKs analysesjef, Kristian Tolonen, til VG.

3. - En av verdens mest fantastiske historier

Den britiske regissøren Danny Boyle har kalt Vemork-aksjonen «en av verdens meste fantastiske historier». Om du ikke kjenner til tungtvannsaksjonen og bakgrunnen for den, er det på høy tid å sette seg inn i en av de viktigste og mest utrolige mostandshistoriene fra Norge under krigen.

4. Se hva lisenspengene brukes til

Med et budsjett på 75 millioner kroner, er «Kampen om tungtvannet» en av NRKs dyreste serier gjennom tidende. NRK-lisensen er til stadighet oppe til debatt. Benytt anledningen til se hva rikskringkasteren får til når de legger mye penger på bordet. - Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på at det var vel anvendte penger. Folk sier at det ser ut som om serien kostet 150 millioner, ikke 75, sier NRKs prosjektansvarlig Tone C. Rønning til egen kanal Fikk du ikke med deg den første dobbeltepisoden søndag, kan du se den i NRKs nett-tv-spiller her.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.