16 låter fra populære TV-serier som vi aldri glemmer

Men hvem står egentlig bak låten i «Baywatch», «Fresh Prince of Bel-Air» og «Broen»?

16 låter fra populære TV-serier som vi aldri glemmer
(upublisert) Opprettet


Høsten er ofte tiden hvor mange av oss kryper opp i sofakroken med en god TV-serie.

Men gjennom tidene har også musikken til de populære TV-seriene fått stor suksess. Vi synger og nynner gjerne med, men vet vi egentlig hvem som står bak kjenningsmelodiene?

SOL har samlet 16 låter som har havnet på folks lepper etter å ha vært en del av en TV-serie. 


 1. One Tree Hill  Gavin DeGraw fikk helt klart sitt store gjennombrudd med låta «I Don't Want to Be» fra TV-serien «One Tree Hill».

  Senere samme slapp DeGraw albumet «Chariot» med flere av hans hitlåter, som blant annet «Belief», «Follow Through» og «More Than Anyone». Skiva, som også inkluderte «One Tree Hill»-låta, solgte til dobbel platina i USA.

  Serien fra 2003, hvor vi følger livet til ungdommene i Tree Hill, har siden premieren vært en svært populær serie over hele verden.


 2. Friends  Du har garantert hørt den hundrevis av ganger og du kan nok teksten. Men hvem er egentlig menneskene bak låta til en av tidenes mest populære TV-serier?

  Jo, bandet er fra California og har navnet The Rembrandts.

  «Friends» tok til TV-skjermene i 1994 med «I'll Be There for You» som kjenningsmelodi.

  På samme tid ble The Rembrandts, som ble kjente for låta, anklaget av både fans og andre musikere for «å selge seg selv ut». 

  - Vi gikk fra å være elsket av den alternative scenen til å bli et skikkelig mainstream-band, forteller Danny Wilde til Independent og fortsetter:

  - Før «Friends» vi hadde spilt på alle de små og «underground»-scenene. Men «I'll Be There» ble så stor at vi endte opp med å spille på de store stadionene nesten over natta. Jeg tror vi mistet mange av våre opprinnelige fans på det tidspunktet, og mange folk sluttet å ta oss på alvor, sier han.


 3. True Blood
  Etter at Jace Everetts «Bad Things» ble kjenningslåten til TV-serien «True Blood», har amerikaneren fått oppmerksomhet over hele verden.

  Men før 2008 visste de færreste hvem den amerikanske countryartisten var, til tross fra at han allerede hadde gitt ut to plater.

  Da han besøkte Norge i 2011 sa han blant annet til TV 2 at han ikke var redd for å bli en «one hit wonder».

  – Nei. Det er bedre enn å ikke bli husket i det hele tatt.


 4. Broen  Denne uka hadde den tredje sesongen av suksess-serien «Broen» premiere, hvor over en halv million benket seg foran TV-skjermen.

  Gjengen bak introlåta «Hallow Talk» kommer fra København og har tre album bak seg. Choir of Young Believers fikk mye oppmerksomhet for låta til «Broen» og The Guardian trakk blant annet linjer mellom dem og Fleet Foxes.

  I skrivende stund har låta «Hallow Talk» blitt spilt av over 5 millioner ganger på Spotify.

  Serien har også blitt omgjort til den amerikanse versjonen «The Brigde», og den britiske versjonen «The Tunnel».


 5. Fresh Prince of Bel-Air

  «This is a story all about how My life got flip-turned upside down...»


  Ja, du husker vel teksten til «Fresh Prince of Bel-Air»? Men vet du hvem som står bak sangen?

  Ingen ringere enn hip hop-duoen DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince, også kjent som Will Smith og Jeff Townes. Will Smith var nemlig rapper før han inntok TV- og filmbransjen, men det var også i TV-serien han fikk sitt store gjennombrudd.

  I 1989 fikk de blant annet Grammy for «Best Rap Performance». De hadde også hits som «Summertime», «Gettin' Jiggy Wit It» og «Miami». Siden den gang har de har solgt mer enn 5,5 millioner album i USA.


 6. Heartbeat
  ... Eller «Hjartet på rette staden» var en populær britisk TV-serie som gikk fra 1992 til 2010.

  Serien, som foregår i den fiktive småbyen Aidensfield i Yorkshire, hadde på det meste 13,8 millioner seere i Storbritannia.

  Men hva med mannen som stod bak kjenningsmelodien i serien?

  Den ble skrevet at rock and roll-representanten Buddy Holly, men synges av Nick Berry som spilte hovedrollen som Nick Rowan.


 7. The O.C  Phantom Planet er bandet som står bak den kjente låta «California».

  Det amerikanske bandet fra California er best kjent for kjenningsmelodien til TV-serien om ungdommene Ryan, Seth, Marissa og Summer, selv om de har fire album og flere turnéer bak seg.


 8. C.S.I  Det britiske rockebandet, The Who, feiret i likhet med Rolling Stones 50 år i fjor. I 2006 ble The Whos låt «Who Are You» hentet til å være kjenningsmelodien til drama-serien «CSI».

  I et intervju med Daily Mail forteller Pete Townsend at dette var med på å re-etablere bandet.

  - Jeg visste det ville hjelpe meg økonomisk, fordi hver gang den spilles får vi cirka 300 pund. Jeg tror også det hjalp The Who, fordi vi var utenfor radaren på det tidspunktet, og det re-etablert oss i folks bevissthet.

  I fjor måtte bandet utsette to store konserter, grunnet at vokalist Roger Daltrey hadde fått en halsinfeksjon, ifølge VG.

  Kun Roger Daltrey og Pete Townsend er igjen av gjengen som var med da The Who begynte i 1962.


 9. Big Bang Theory  Også en kjent låt for mange, men kjenner du til Barenaked Ladies som står bak låta?

  Det kanadiske bandet kom i år med sitt fjortende album, og har holdt det gående siden 1988.


 10. Entourage  I 2004 hadde Entourage premiere på HBO. I serien hvor vi følger filmstjernen Vincent Chase og hans barndomsvenner fra Queens, ble også introlåta «Superhero» kjent.

  Mange elsker låta av bandet Jane's Addiction, mens andre misliker den. Nettsiden Popdust skriver blant annet:

  «Er det en ting vi absolutt ikke savner med Entourge er det kjenningsmelodien til Jane's Addiction. En av de mest ufordragelige sangene som har blitt brukt i et TV-program».

  Vel. TV-serien, som gikk over 8 sesonger, var hvert fall populær og i år kom filmen «Entourage», som Filmpolitiet ga terningkast 4.


 11. Pacific Blue  Mannen bak «Pacific Blues» låt er ikke det ikke mye å finne om på det store internett.

  Men sangen som innledet sykkelpolitiet på Santa Monica på 90-tallet, er det tyske Christopher Franke som står bak.

  Den nåværende 62-åringen fra Tyskland har i tillegg til låta «Just Another Day in LA», vært medlem av den tyske elektronika-gruppa, Tangerine Dream.


 12. House  Selv om TV-serien «House» startet med lave seertall i 2004, har den i tiden etterpå jobbet seg opp til å bli blant Foxs største suksesser, ifølge VG.

  Med britiske Hugh Laurie i front som den smarte og tørrvittige legen Gregory House, ble serien lagt ned i 2012.

  Låta til den suksessrike serien er Massiv Attacks kjente låt «Teardrop», som har 40 millioner avspillinger på Spotify. 

  I 2010 spilte bandet på Hovefestivalen, noe P3s anmelder skrev var svært skuffende.

  «Massive Attack anno 2010: Bakgrunnsmusikk som mest av alt forklarer hvor mye ecstasy folk tok på 90-tallet».


 13. Venner eller fiender  En god gammeldags slager fra norsk TV! Eller var det egentlig en slager?

  I en artikkel fra Bergens Tidene, skrives det at den norske versjonen av «Venner og fiender» ikke den suksessen kanalen hadde håpet på. Og dermed ble det slutt etter 170 episoder.

  Den svenske versjonen gikk derimot i fem år.

  Men hvem stod bak sangen til TV-serien? Ifølge Wikipedia-siden til serien var Ole Evenrud en av folkene bak sangen.


 14. Frikjent  Da «Frikjent» ble sendt tidligere i år var det mange som lurte på hvem som stod bak låta som tok oss inn i serien.

  Diskusjonen rundt låta «Keep That Letter Safe» florerte på nettet og etter en stund ble det klart at det var norske Highasakite som stod bak.

  Ifølge VG har i overkant av 800.000 sett serien, og hver episode er introdusert av Highasakites «Keep That Letter Safe», en låt som ikke var utgitt da den ble spilt på TV.

  I ettertid har blitt spilt over 2 millioner ganger på Spotify og albumet «Silent Treatment» føk til topps på VG-lista, hvor den har ligget i utrolige 64 uker.


 15. How To Make It In America  HBO-serien «How To Make it In America» ble kansellert i 2011, ett år etter premieren. Årsaken var at serien ikke genererte et stort nok publikum og nok «buzz».

  Men sangen til serien fikk samme år sitt store gjennombrudd, nemlig Aloe Blaccs «I Need A Dollar».

  Da folk flest hørte kjenningsmelodien til «How To Make It In America», trodde nok mange at det en en klassisk 70-talls låt, men Blacc en amerikansk rapper og soulmusiker med tre album bak seg.

  «I Need A Dollar» solgte over 1 million eksemplarer. 


 16. Baywatch  «Baywatch» er en av de mest sette TV-seriene i historien, mye takket være en lang rekke smellvakre damer i knallrøde badedrakter.

  Men det er ikke bare lettkledde mennesker og action på stranda folk mimrer til når de tenker på «Baywatch». Også låta som Pamela Anderson, Yasmine Bleeth og Carmen Electra løp til har blitt et nostalgi-minne.

  Jimi Jamison, som skrev og fremførte låta, fikk stor suksess med «I'm Always Here». I fjor døde han av hjerneslag, skrev Billboard.


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer