15 grunner til at vi elsker lærere

Tusen takk til de gode lærerne der ute!

(upublisert) Opprettet
 

1. Lærere har en av de viktigste jobbene som finnes. De gir både voksne og barn uvurderlig kunnskap. De forbereder hjernene som endrer verden og arbeidsjernene som holder samfunnet i gang.

 

2. Læreryrket står aldri stille. Det fantes ingen iPhone for 10 år siden. De aller færreste hadde internett for 20 år siden. Hvem vet hvordan ting ser ut om nye 20 år?

(Utdrag: Minority Report/Dreamworks)(Utdrag: Minority Report/Dreamworks)

3. Samtidig krever jobben at man mestrer tidløse ferdigheter. Evnen til å lære bort, eller balansere en sak fra to sider, for eksempel. Gode lærere må være svært allsidige!

 

4. Lærerne hjelper oss å forstå verden med kunnskap og kritisk sans. Arbeidet deres påvirker valgene vi tar hver eneste dag.

(Utdrag: Community/NBC)(Utdrag: Community/NBC)

5. En lærer som mislykkes i jobben sin kan ha stor innvirkning på en elevs liv. Det kan være et tungt ansvar å bære.

 

6. Samtidig kan en dyktig lærer vekke en kunnskapstørst og -glede som varer livet ut.

 

7. Og de skal gå foran som gode forbilder uansett hvor mye stress eller frustrasjon de møter. Eller hvor dårlig elevene oppfører seg.

 

8. Jobben med å spre kunnskap er i seg selv utfordrende. mange elever har svært forskjellige forutsetninger for læring. Noen trenger spesiell oppfølging eller andre metoder.

  (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)  

9. Hverdagen er også preget av mange tunge valg. Lærere må tekkes atferdsproblemer, barnevernsmøter, mobbing og mye mer.

 

10. Og når arbeidsdagen er ferdig, må lærere ofte rette prøver og delta i foreldremøter eller gjøre annet arbeid til ugunstige tider.

 

11. Eller skrive lange rapporter fra egen undervisning.

(Foto: (Utdrag: Bruce Almighty/Universal Studios)

12. Mange hater å snakke foran forsamlinger. Lærere gjør det hver eneste dag.

 

13. Og iblant må de ut i ilden med frustrerte foreldre som forsvarer barna sine med nebb og klør.

 

14. Til tross for det trives norske lærere stort sett veldig godt med jobben sin. (ifølge Aftenposten)

  https://twitter.com/2masoo/status/558629610943180800  

15. Og selv om Norge har et av verdens høyeste lønnsnivåer, er norske lærere underbetalt i forhold til sine europeiske kollegaer. (skriver Aftenposten)

Tusen takk til de gode lærerne der ute!

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.