Vis mer

11 ting du kan gjøre helt gratis i ferien

På tide å prøve geocaching?

(upublisert) Opprettet

1. Bade, bade, bade

Det er gratis og kan gjøres nesten over alt. På fjellet eller i fjorden. Er det ikke varmt, er det i hvert fall forfriskende. Sjekk yr.no for badetemperaturer. Kvinne bader mens fritidsbåt kjører i bakgrunnen. Mærrapanna, Fredrikstad kommune, Østfold. NB: Modellklarert.   Foto: © Thorfinn Bekkelund / SamfotoFoto: © Thorfinn Bekkelund / Samfoto

2. Gratis-konserter

I sommerhalvåret er det mange store, gratis utendørsarrangement, her er en liste fra visitoslo.no

Kunne ikke laste instagram

3. Spille kubb

Ok, spillet er ikke gratis, men er dere en gjeng som spleiser, trenger det ikke å bli mange kronene hver. Her finnes det mange varianter, til glede for noen og irritasjon for andre. Det er ikke bare kubb som er sosialt og gøy, vi nevner bare bocha, klinkekuler og hestesko ...

Kunne ikke laste instagram

4. Oppleve Havnepromenaden i Oslo

Oslo jobber med å få en nesten 10 kilometer lang havnepromenade fra Frognerkilen i vest til Alnas utløp i øst. Her skal du kunne få varierende tilbud. Havnepromenaden er ikke ferdig før i 2030, men deler av den er fin å oppleve allerede i sommer. Barcode-rekken, også kalt Opera-kvarteret, høyhusrekken i utbyggingsområdet i Bjørvika i Oslo mellom sporområdene ved Oslo S og den nye Dronning Eufemias gate. Middelalderparken i forgrunnen.  Foto: © Svein Nordrum / NTB scanpix Barcode-rekken, også kalt Opera-kvarteret. Middelalderparken i forgrunnen.
Foto: © Svein Nordrum / NTB scanpix

5. Se på solnedgangen

Her er det bare å rigge seg til i riktig himmelretning (solen går ned i vest). Hvorfor ikke slå til med en piknik en kveld været er bra? DET er plusspoeng i boken.

Kunne ikke laste instagram

6. Spille sandvolleyball

Det er flere volleyballbaner rundt om som er åpen for alle. Spør om å få delta, eller finn en partner og still dere i kø. Flere steder legger du en sko i køen, og spiller mot stående vinner.

Kunne ikke laste instagram

7. Prøve geocaching

Om du ikke har fått det med deg by now, er det kanskje på tide? De som driver med dette, kan ikke få skrytt nok. Dette er en orienterings-lignende aktivitet, som krever telefon med GPS. Man leter etter poster, eller såkalte «cacher». Disse er plassert ut over store deler av verden og informasjon om allepostene ligger på nettstedet. Les mer om geocaching i Norge her.

Kunne ikke laste instagram

8. Gå på turer

Det er gratis å gå på tur. Og du trenger ikke langt for å få fine opplevelser. Sjekk ut.no for å finne gode alternativer i området ditt.

Kunne ikke laste instagram

9. Gå i fine hager

Det finnes botaniske hager i hele landet, som er vakre å spasere i. Her kan du også lære mye om tresorter og planter - eller bare nyte opplevelsen. Velg mellom Botanisk hage i Oslo, Aboretet i Bergen, Ringve botaniske hage i Trondheim, Tromsø arktisk-alpine botaniske hage, Stavanger botaniske hage, Rogaland Aboretet i Sandnes eller Agder botaniske hage i Kristiansad. Hvis du ikke skulle befinne deg i nærheten av noen av disse, kanskje du kan ta en tur i bestemor sin hage, eller kanskje naboen?

Kunne ikke laste instagram

10. Plukke bær

Det er ikke helt sesong ennå, men bærene kommer i løpet av sommeren. Og da er det bare å hive seg rundt, for hva er ikke bedre enn nyrørte bær? KK.no har skrevet om de beste bærene å plukke.

Kunne ikke laste instagram

11. Ruters femkroners-tur

Hver søndag i juni har Ruter arrangert utflukter i Oslo.  Nå på søndag er siste mulighet i år. De setter opp en ukjent destinasjon, men hemmelig program og en musikkopplevelse. Avreise søndag 28. juni fra Lillestrøm klokken 12.00. Det er ikke gratis (om ikke du har månedskort), men det koster ikke mer enn 5 kroner. Hvorfor ikke ta sjansen og oppleve noe ukjent og annerledes?

Kunne ikke laste instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.