Vis mer

11 bisarre kjendisting folk betaler millioner for

Pilleglass, hår og en seng står på lista.

(upublisert) Opprettet


Fans av artister, skuespillere eller generelt kjente mennesker kan ofte gjøre «alt» for å komme nær personen de forguder. Og da er vel auksjon av kjendisens eiendeler noe av det nærmeste man kommer.

Og ja, folk kjøper virkelig alt mulig...

SOL har samlet 11 ting folk har kjøpt på kjendisauksjon til en svimlende sum:
 1. Kurt Cobains cardigan


  NRK skrev nylig at den berømte kardiganen til Kurt Cobain var lagt ut til salgs.

  Dette er den kardiganen Nirvana-vokalisten hadde på seg under bandets MTV Unplugged-opptreden i New York i 1993, et halvt år før sangeren tok sitt eget liv.

  Men du skal også ha nok penger om du vil inn å by. Auksjonsprisen starter nemlig på 20.000 dollar, nærmere 180.000 norske kroner.


 2. Kurt Cobains hår


  Og det er ikke bare strikkejakken du kan få kloa i. På auksjonen, som spesialiserer seg på kjendismemorabilia, kan du også sikre deg en av grunge-legendens hårlokk, skriver NRK.

  Prisen starter på 4000 dollar, eller rundt 36.000 norske kroner.


 3. Michael Jacksons røde lærjakke


  Etter at popkongen gikk bort i 2009, har eiendelene hans stadig dukket opp for salg. Og to år etter han døde ble den røde og sorte jakken med skulderputer lagt ut på auksjon.

  Men ikke til en billig penge. Jakken, som popikonet brukte i musikkvideoen til «Thriller», ble solgt for hele 10 millioner kroner, ifølge Dagbladet.


 4. Michael Jacksons ikoniske hanske


  Når det kommer til Michael Jackson er det ofte klærne fansen er på jakt etter. Tidligere i år ble den ikoniske hansken lagt ut på auksjon.

  Den hvite, glitrende hansken skulle heller ikke være billig.

  Ifølge Dagbladet hadde hanskens en startpris på hele 20 000 dollar. I norske penger er det 170 000 kroner.


 5. Diverse pilleglass tilhørende Elvis Presley


  Det amerikanske auksjonshuset Julien's, som spesialiserer seg på kjendismemorabilia, har også lagt ut diverse pilleglass (antihistaminer og valium) som tilhørte Elvis.

  Ifølge auksjonens nettside er startprisen på på disse glassene over 2000 dollar, drøye 16 000 norske kroner.


 6. Et arrestasjonsfoto av Doors-vokalist Jim Morrison


  Og det er ikke bare pilleglass fra Elvis som selges denne gangen, også arrestasjonsfoto av Jim Morrison fra 1962 kan kjøpes. Dette ligger også rundt 16 000 kroner.


 7. Whitney Houstons kredittkortsøknad


  Faller ikke pilleglass eller arrestasjonsfoto i smak, kan du sikre deg sangdronninga Whitney Houstons kredittkortsøknad fra 1988, ifølge auksjonens nettside.

  Så har du 400 dollar, i overkant av 3000 kroner til overs, kan du få tak i dette.


 8. Marilyn Monroes røntgenbilder


  Tilbake i 2013 var det også mulig å kjøpe noe som «tilhørte» sexsymbolet Marilyn Monroe. Dagbladet skrev nemlig at røntgenbilder og private legenotater fra 50-tallet skulle auksjoneres bort.

  Nærmere bestemt skulle seks røntgenbilder og noen private legenotater fra stjerna bli solgt til høystbydene.

  Prisen var satt til mellom 89 000 og 209 000 kroner, og bildene og notatene indikerer at stjerna skulle ha gjort plastiske inngrep.


 9. John Lennons tann


  I 2011 kjøpte en kanadisk tannlege John Lennons tann for svimlende 175 000 kroner, skrev E24.

  - Da jeg hørte at tanna var til salgs, måtte jeg ha den, sa tannlegen som kjøpte en av tennene til John Lennon.

  E24 skrev også at tanna ble gitt av John Lennon til hans hushjelper Dot Jarlett, som jobbet med Lennon på 60-tallet. Han sa til henne at hun kunne kaste den eller gi den til datteren sin som en suvenir. Hushjelpen valgte det siste.


 10. John F. Kennedys hår


  Fra en tann til litt hår. Seher.no skrev nemlig tidligere i år at noen hadde kjøpt litt av tidligere president John F. Kennedys hår for 18 000 kroner.

  I samme artikkel ble det skrevet at flere briter uttrykte sin misnøye da det dukket opp en «ekkel» auksjon på eBay. En mann skal angivelig ha prøvd å selge en hårlokk av avdøde prinsesse Diana.

  Auksjonen gikk derimot ikke som selgeren hadde håpet, og da det innrammede håret ikke fikk inn noen bud, har auksjonen blitt tatt ned fra siden.


 11. Sengen til avdøde Michael Jackson


  I 2011 ble flere av Michael Jacksons nips og møbler auksjonert bort.

  For spesielt dedikerte Jacko-fans, kunne man kjøpe senga poplegenden døde i, skrev Dagbladet

  Ifølge avisa var ikke hodegjerdet til senga inkludert i auksjonen, men det var derimot gaver laget av hans tre barn, Prince, Paris og Blanket.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.