10 stjerner i reklamefilmer du aldri har sett

Hollywoodstjernene tjener fett på reklamefilmer de håper at ingen får se.- Jeg tar meg ikke godt betalt for å spille i filmer, jeg er med i reklamer på andre siden av Atlanterhavet, og tjener masse penger på det... Slik at vi får laget de filmene, sa George Clooney i 2012.

Superstjernen spilte seg selv i DNB-reklamen fra 2011, en reklamefilm som med 46 prosent av folkets stemmer vant publikumsprisen "Årets Gullfisk" under prisutdelingen Gullfisken på TV2.

Bransjenettstedet Kampanje.com kunne nylig melde om at Evergood har kapret Morgan Freeman til sin nye kaffereklame. Bortsett fra en god slump penger er det også kontraktfestet at reklamefilmen ikke skal vises på nett, kun på TV.

Disse to er ikke de eneste filmstjernene som ser muligheten for å tjene penger ved å ta reklameoppdrag i andre land enn USA. Og man kan jo spørre seg om det er noe vits å ha en klausul som sier at det ikke skal på nett, for det er jo der de havner uansett.

SOL har samlet et knippe stjerner og reklamefilmene deres.


 


 1. Brad Pitt  Brad Pitt spiller en fransk turist i reklamen for den japansk banken SoftBank, regissert av amerikanske Wes Anderson.


 2. Jennifer Aniston  Friends-stjernen har tydeligvis ingen ting å stille opp med mot den Nederlandske øl-gigantens produkter.


 3. Harrison Ford  Når Indiana Jones bestiller seg en flaske lagerøl fra Kirin, da gir du han en flaske lagerøl fra Kirin.


 4. Hugh Jackman  Den australske showmannen trengte neppe mye overtalselse for å stille opp dansende for Lipton.


 5. Sylvester Stallone  Vodka var neppe en del av treningsregimet til Rocky Balboa, men for Sylvester er det en viktig ingrediens i hans liv, virker det som.


 6. Nicolas Cage  Godeste Cage stiller jo opp i nær sagt hvilken som helst film, så det er ikke sjokkerende at han også dukker opp i en japanske reklame.


 7. Drew Barrymore  Hvem andre en frøken Barrymore er søt nok til å selge iskrem på sør-koreansk TV? Svaret er mest sannsynlig ingen.


 8. Arnold Schwarzenegger  Wow... Ord blir fattige.


 9. Tommy Lee Jones  Reklamen er forvirrende nok både for kaffeprodusenten BOSS, og for SoftBank, men den har en snakkende hund, og Tommy Lee Jones med laserøyne. Hva mer kan man be om?


 10. Leonardo DiCaprio  Leonardo DiCapri, en gresshoppe og en italiensk eng. Hva dette sier om et italiensk telecomselskap er usikkert, men det er om ikke annet fredfullt.


Kilder: Youtube, Kampanje