Vis mer

10 podcaster du ikke bør gå glipp av

SOL har samlet sine favoritter blant timesvis med knallgod underholdning

(upublisert) Opprettet


Podkast er i vinden som aldri før, og det finnes hundrevis av gode podkaster om hundrevis av spennende temaer. Det er bare ens egen interesse som setter grenser for hvor mange av de man skal laste ned og høre på.

Forrige høsts store mordmysterium var "Serial", en podkast om en oppklart drapssak fra 1999 i Baltimore, USA. Den satte verdensrekord i antall nedlastinger og strømminger på iTunes, og før helgen ble det meldt om at den nå blir TV-serie.

For iPhonebrukere ligger det en egen applikasjon for å laste ned eller strømme podkaster, mens det for Androidbrukere bare er å laste ned en av de mange gratisapplikasjonene. Man kan også bruke iTunes til å abonnere på noen av de mest kjente podkastene.

SOL har samlet 10 av våre podkastfavoritter:
 1. Serial


  (FOTO: Serialpodcast.org)

  Journalisten Sarah Koenig fattet interesse for en drapsak fra 1999 der en 17 år gammel jente ble funnet kvalt, og nedgravd i en park. Hennes ekskjæreste ble tiltalt og dømt for drapet, men har alltid nektet for at han er den skyldige.

  Koenig spilte inn sine samtaler med vitner og eksperter, mens hun gikk gjennom flere sider med rettsdokumenter, og podkasten har vært bidragsytende til at saken muligens tas opp igjen av det amerikanske rettsystemet.


 2. Tusvik og Tønne


  (FOTO: Tusvikogtonne.no)

  Sigrid og Lisa er to altfor frittalende komikere. Ett sted må de få lov til å tømme seg, det er blitt til Tusvik & Tønnes podkast.

  Podkasten ligger trygt på andre plassen over de mest poulære norske podkastene, og med 140 episoder er det nok å ta av for den som er sugen på noe å le av.


 3. The Ricky Gervais Show


  (FOTO: Therickygervaisshow.com)

  Blir ofte omtalt som "verdens første podkast", og hver episode har blitt lastet ned flere hundre tusen ganger, og totalt har serien over 300 millioner nedlastinger.

  Så suksessrik var podkasten at HBO laget animasjonserie av den, og det var her Ricky Gervais fikk idéen til TV-serien "An Idiot Abroad".


 4. Aftenposten Verden


  (FOTO: Aftenposten.no)

  Aftenpostens utenriksjournalister og korrespondenter gir deg det mest interessante som har skjedd i verden denne uken - og et blikk mot det som skjer i uken som kommer.

  Aftenposten Verden er den mest poulære norske nyhetspodkasten, og har en grundig og informativ presentasjon av det som beveger seg i nyhetsbildet ute i den store verden.


 5. The Infinite Monkey Cage


  (FOTO: BBC.co.uk)

  Fysiker og TV-personlighet Brian Cox, og komiker Robin Ince inviterer gjester fra både den akademiske verdenen og fra den populærkulturelle for å snakke om et bredt spekter av forskningstemaer.

  Alltid forankret i det informative, men med et skråblikk og veldig mye god, britisk humor - The Infinite Monkey Cage er hysterisk morsomt samtidig som det er veldig lærerikt.


 6. Heia Fotball


  (FOTO: NRK.no)

  P3s ukentlige fotball-podkast der det diskuteres, mer eller mindre seriøst, om fotballnyheter.

  Som de sier selv er dette podkasten for deg som er opptatt av fine drakter, kjekke trenere, nidoble overstegsfinter, kung fu-sparkende franske poeter og sorte copa mundials.


 7. The Nerdist


  (FOTO: Nerdist.com)

  Chris Hardwick, stand-up komiker og TV-personlighet, er en mester i den gode samtale og inviterer alt fra små, ukjente komikere til store filmkjendiser for å snakke om alt og ingenting.

  Nerdist-podkasten har holdt på siden 2010 og kan skilte med godt over 700 episoder, så her er det nok av godbiter å kose seg med.


 8. Stuff you should know  Svaret på spørsmålene du ikke var klar over at lurte på, eller spørsmålene du ikke visste hvordan du skulle stille. Josh og Clark tar for seg hvordan økonomi, Galapagos, Bitcoin, og haugevis med andre spennende ting fungerer.

  Podkasten er både informativ og morsom, så om du ikke ler så lærer du og vica versa. Vel verdt å høre på!


 9. Radioresepsjonen


  (FOTO: NRK.no)

  Radioresepsjonen trenger nær sagt ingen introduksjon. Trioen som består av Brødrene Sagen og Bjarte Tjøstheim troner øverst på listen over de mest nedlastede norske podkastene.

  Med over 300 episoder er det nok å hente for nye lyttere (i den grad det eksisterer) eller for de som vil ha et gjennsyn med gamle klassikere.


 10. Foppall med Bernt Hulsker


  (FOTO: VG.no)

  VGTVs Foppall-redaksjon, med Bernt Hulsker som spiss, tar for seg det siste i norsk og internasjonal fotball.

  Mye av skrytet til Foppall-podkasten går på hvor rivende morsom og dyktig den tidligere fotballspilleren Hulsker er, og hvor godt han leverer.
Kilder: NRKBeta, Dagbladet, Harpers Bazaar, The Futon Critic, P3

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.