10 «one hit wonders»: Hvor ble de egentlig av?

Noen låter husker man livet ut, mens artistene har gått i glemmebokenNoen låter er tvers gjennom knallgode og vitner om noe stort uten at artisten klarer å følge opp, mens andre låter av en eller annen uforklarlig grunn blir en hit.

Felles for de begge er at låten, denne ene lille rare låten, blir en del av vår felles folkebevissthet.

SOL har samlet 10 slike låter:


 


 1. Chumbawamba "Tubthumping" (1997)
  Til tross for at de var aktive i over 30 år, fra 1980 til bandet ble oppløst i 2012, så er det få som kan nevne noen andre sanger enn åpningssporet til spillet World Cup '98.


 2. House of Pain "Jump Around" (1992)
  Den New York-baserte trioen gav ut tre album mellom 1991 og 1996, men det var kun den ene singelen som klatret høyt nok på listene til å kunne kalles en hit.

  De forsøkte seg på en gjennforeningsturné i 2010 uten at det førte til den helt store suksessen.


 3. Marcy Playground "Sex and Candy" (1997)
  Det var mye som pekte i retningen av suksess etter at de gav ut debutalbumet sitt i 1997, men ingen av de påfølgende tre platene solgte noe særlig og de er fortsatt best kjent for låten "Sex and Candy".

  De var på turné sammen med andre "gamle helter" i 2012, men etter det har det vært veldig stille fra "lekeplassen".


 4. Eagle-Eye Cherry "Save Tonight" (1997)
  Svenske Eagle-Eye fikk aldri så stor suksess med sine påfølgende låter eller album som han gjorde med "Save Tonight", uten at det hindret ham i å lage mer musikk

  For å promotere sitt siste album i 2012 gjorde han en opptreden på The Voice... Den rumenske utgaven.


 5. Crazy Town "Butterfly" (2001)
  Falske tatoveringer, narkotikakontroverser, og latterliggjøring under Ozzfest 2001, Crazy Town klarte aldri å følge opp suksessen til pop-raplåten "Butterfly".

  Hvor de øvrige bandmedlemmene er vites ikke, men frontfigur Shift Shellshock har deltatt på mer enn ett realityprogram om rusavhengighet og rehabilitering.


 6. Daniel Powter "Bad Day" (2006)
  En sang alle har hørt av to grunner: Den var den mest spilte sangen på europeisk radio i 2005 og den har blitt brukt i utallige reklamefilmer.

  Powter livnærer seg fortsatt som atrist i Canada, og dukker opp på forskjellige arrangementer for å spille, du gjettet det, låten "Bad Day".


 7. Ini Kamoze "Here Comes the Hotstepper" (1994)
  Ini Kamoze er nær sagt kun kjent for å være "the hotstepper" etter suksessen fra begynnelsen av 90-tallet. Låten er en remix av flere andre sanger, noen av de fra 1962.

  Han gir fortsatt ut musikk og er i tillegg en publisert forfatter.


 8. Snow "Informer" (1993)
  Den canadiske reggaeartisten har fortsatt å jobbe med musikk etter suksessen han fikk med "Informer", men har ikke fått noe oppmerksomhet utenfor hjemlandet sitt.

  Tidligere i år dukket han opp i realityserien True Dating Stories.


 9. Vanilla Ice "Ice Ice Baby" (1990)
  Til tross for at han ble latterliggjort i etterkant av suksessen med "Ice Ice Baby" kunne Vanilla Ice le hele veien til banken, og han har fortsatt en ganske lojal fanskare.

  For tiden får han mest oppmerksomhet for oppussingsprogrammet The Vanilla Ice Project.


 10. New Radicals "You Get What You Give" (1998)
  Bandprosjektet til Gregg Alexander kan kun skilte med et album og én hit. Låten "You get what you give" er mer enn noe annet kjent for å kritisere artister som Beck, Hanson, Courtney Love og Marilyn Manson.

  Alexander var en av låtskriverene til filmen Begin Again, og ble med låten "Lost Stars" nominert til en Oscar i 2015.


Legg til sol_no på SnapChat