10 låter du ikke visste var coverlåter

Noen nytolkninger gjør låten bedre, noen gjør den verre, og noen låter trodde du kanskje var orginalen.

(upublisert) Opprettet 1. "If I were a boy" - Beyonce


  Låten var den første som ble sluppet i forkant av albumlanseringen for I Am... Sasha Fierce (2008), og lå på toppen av hitlistene i mer enn åtte land og kom så høyt opp som tredjeplass på Billboardlisten i USA.

  Orginalen ble imidlertidig spilt inn av BC Jean, men plateskapet valgte å ikke gi den ut. 2. "Girls just wanna have fun" - Cindy Lauper


  Få sanger er så tett forbundet med en vokalist som Cindy Laupers Girls just want to have fun. Den var hennes store gjennombrudd som artist da den kom i 1983, og hun fikk to Grammy-nominasjoner det året, både Record of the Year og Best Female Pop Vocal Performance.

  Fire år tidligere ble orginalen utgitt av artisten Robert Hazard. 3. "It's my life" - No Doubt


  Bandet ble Grammy-nomminert til prisen Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal for sin utgave av denne låten i 2005, og den ble spilt inn kun for å promotere samlealbumet The Singles 1992 - 2003 ettersom Gwen Stefani turnerte med soloprosjektet sitt og de ikke hadde tid til å lage noe nytt.

  Talk Talk spilte inn og gav ut originalen i 1984. 4. "It's oh so quiet" - Björk


  Dette er den islandske pop-huldra sin største hit noensinne, mye takket være den ikoniske musikkvideoen regissert av Spike Jonze. Låten kom ut i 1995, lenge før Björk gikk kledd i svaner og slo ned fotografer.

  Orginalen er en tysk låt av Horst Winter fra 1948, men Björk covret den engelske versjonen til Betty Hutton fra 1951. 5. "Hurt" - Johnny Cash


  Nå skal det sies at de fleste sangene på albumet American IV: The Man Comes Around var cover-låter, så mange var kanskje klar over at dette ikke var en låt han selv hadde skrevet.

  Det mange, eller noen, kanskje ikke visste var at Trent Reznors Nine Inch Nails som har orginalen og at den kom så tidlig som i 1994. 6. "Hound dog" - Elvis Presley


  Hoftevrikkende, flørtende og med de første radene fylt av tenåringsjenter, men med låtmateriale som ikke var hans eget (selv om vi skal være ærlige og si at han gjorde det sitt på sin måte).

  Willie Mae "Big Mama" Thornton spilte inn og fremførte Hound Dog i 1953, tre år før "The King" gav ut sin versjon. 7. "Torn" - Natalie Imbruglia


  Den tidligere såpestjernen valgte i 1994 å forlate TV-skjermen for å satse som sangerinne. Nå er det er muligens urettferdig å kalle frøken Imbruglia en "one hit wonder", men det kan nok hevdes med høy sikkerhet at det er denne låten de fleste forbinder henne med.

  Det er Los Angeles-bandet Ednaswap som har originalen, og de fremfører den med en litt annen nerve. 8. "Tainted Love" - Marilyn Manson


  Rockeprovokatøren Marilyn Manson spilte inn låten til filmsoundtracket til Not another teen movie og baserte sin versjon på Tainted Cell sin fra 1981, som nok også er den mest kjente utgaven.

  Den orginale utgaven ble gitt ut av Gloria Jones in 1964, og ble skrevet med hjelp av Ed Cobb kjent fra The Four Preps. 9. "I love rock and roll" - Britney Spears


  Året var 2002, og frøken Spears gjorde som så mange popstjerner før henne - hun forsøkte seg som skuespiller uten at det helt gikk så bra som hun hadde håpet. På soundtracket til filmen gjorde hun en cover av denne låten gjort populær av rockedronningen Joan Jett.

  Sangen ble skrevet av Alan Merrill og Jake Hooker fra bandet The Arrows i 1975. 10. "Behind blue eyes" - Limp Bizkit


  Neida, det var nok ikke mange som trodde dette var en Limp Bizkit-låt, eller at Fred Durst ut av det blå hadde lært seg å skrive sanger.

  Men den er med på listen, om ikke for noen annen grunn enn at det aldri er feil å høre på rockegudene i The Who!Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.