Vis mer

10 ganger Norge dukket opp i Hollywood

Det er få ting nordmenn liker bedre enn når vi dukker opp i filmer eller TV-serier.

(upublisert) Opprettet


Det er flere norske skuespillere som gjør suksess i Hollywood, og Norge blir av og til nevnt i dialogen på filmer og TV-serier.

Det er ekstra morsomt når noen snakker norsk i en film, særlig når det ikke er nordmenn og replikkene blir levert på en veldig unorsk måte.

SOL har samlet 10 ganger norge eller noe norsk dukket opp i en Hollywoodproduksjon:


 


 1. Total Recall (1990)  Når Arnold våkner til i en taxi plystrer robotsjåføren, JohnnyCab, melodien til den norske nasjonalsangen.


 2. Twin Peaks (1990 - 1991)  Tolken Sven Jørgensen ble spilt av Arnie Stenseth fra South-Dakota, og han fikk rollen fordi han hadde lært seg litt norsk som 15-åring.


 3. Die Hard: With a Vengeance (1995)


  FOTO: Barry Wetcher, Cinergi Pictures/NTB Scanpix)


  Når politiet forsøker de å spore telefonsamtalen fra terroristen Simon Gruber forteller den ene polititeknikeren at han befinner seg i en telefonkiosk i Oslo.
 4. Gladiatoren (2000)  Hvis du hører ekstra godt etter rundt 3:02 så får du vite hva sjefsbarbaren føler.


 5. The Thing (1982)  De brukte en tysker til å spille en nordmann i filmen fra 1982, noe som er grunnen til at uttalen er litt kronglete.


 6. Avengers: Age of Ultron (2015)


  (FOTO: Jay Maidment, Ap/NTB Scanpix)

  I tredje akt av filmen reiser Tony Stark til The Nexus, et forskningsanlegg i Oslo som samler all internettrafikk i verden.


 7. The 13th Warrior (1999)  Antonio Banderas lytter til hva de norske vikingen sier, lærer språket og så snakker alle engelsk til hverandre.


 8. Dude, where's my car (2000)  De blir beskrevet som nordiske, ikke norske, men man hører på engelsken deres hvor i verden de kommer fra.


 9. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)


   

  (FOTO: Hans Olav Forsang, VG/NTB Scanpix)

  En av de mest kjente filmscenene som er spilt inn i Norge er "Battle of Hoth". Innspillingen tok sted på Finse, og blant annet Arve Juritzen og Tom Egeland var statister.
 10. Stargate (1994)  I en av de første scenene møter vi to norske arkeologer som synes oppdagelsen de har gjort er "helt utrolig".


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.