SOL trafikkstudio

Steinar Danielsen

Person til sykehus etter kjedekollisjon på E18 i Asker:

En person ble sendt til sykehus etter kjedekollisjon på E18 ved Skaugum i Asker fredag ettermiddag. To kjørefelt var en periode stengt etter ulykken.

Kjedekollisjonen fant sted i 16.30-tiden fredag. Fire biler var involvert i ulykken. Tre av dem fikk store materielle skader og ble tauet vekk.

Til sammen sju personer måtte undersøkes av helsepersonell etter ulykken. To av dem ble sendt til legevakt, mens én person ble fraktet til sykehus. Ingen ble alvorlig skadd i sammenstøtet.

– Dette skjedde jo midt i ettermiddagsrushet, og det skapte naturlig nok en del kø i området. Nå er imidlertid alle kjørefeltene åpne for ferdsel igjen, sa oppdragsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo politidistrikt til NTB ved 18.40-tiden.

(©NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Tankbil med flybensin kjørte av veien i Tana – E6 ble stengt:

En tankbil med flybensin kjørte av veien på E6 i Tana tirsdag formiddag. Først ved tretiden natt til onsdag var veien åpen for trafikk igjen.

Ulykken skjedde ved Polmak, opplyser Vegtrafikksentralen. Sjåføren i tankbilen ble tatt med til en rutinemessig sjekk på legevakten. Det var ingen andre involverte i ulykken.

– Veien ble åpnet i tretiden, men bergingen av tankbilen pågår fremdeles, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen i Finnmark politidistrikt til NTB like før klokka fem.

Arbeidet på stedet beskrives som krevende. Tankbilen veltet etter utforkjøringen og ble liggende på siden. Det tok lang tid på få tømt tanken for flybensin.

Det ble først antatt at veien kunne åpnes ved midnatt, men ved ettiden var veien fremdeles stengt. Politiet opplyste samtidig tankbilen da sto på hjulene.

Bilister ble bedt om å kjøre om Finland mens E6 forbi ulykkesstedet var stengt.

Glatte veier fører til mange trafikkulykker:

I morgentimene mandag meldes det om mange trafikkulykker flere steder. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel og politiet ber bilister kjøre forsiktig.

Både på Østlandet, på Sørlandet, i Møre og Romsdal og i Finnmark melder Meteorologisk institutt om at det kan være vanskelige kjøreforhold mandag morgen.

Politiet i Oslo melder mandag morgen om en kjedekollisjon på E18 ved avkjøring til Asker. Totalt var fem biler involvert i kollisjonene, og alle bilene kjørte i samme retning. En person klaget over smerter i nakken, men ingen ble alvorlig skadd. Ulykken førte til kødannelse før bilene ble fjernet fra ulykkesstedet.

Farevarsler
På Billingstadsletta i Asker kolliderte en buss med en lastebil. Kollisjonen førte til store materielle skader, men ingen personskader. På E18 i Lier kjørte to biler i hverandre da den ene kjørte inn i den andre bakfra. Det er ikke meldt om personskader.

For Møre og Romsdal, Trøndelag og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark er det sendt ut farevarsel om kjøreforholdene.

Et større snøfall søndag ettermiddag er årsaken til de vanskelige kjøreforholdene i de to første fylkene, mens i Finnmark er det et lavtrykk som treffer land, kombinert med sterk vind, kraftige snøbyger og snøfokk som fører til vanskelige kjøreforhold.

Politiet advarer
På riksvei 65 i Surnadal frontkolliderte to personbiler ved åttetiden, melder politiet, som opplyser om en god del snøslaps langs veien. De to personene i bilene ble kjørt til legevakt for sjekk.

Også i Agder melder politiet om glatt veibane på E18. Det har vært trafikkulykker både i Grimstad, Mandal, Omre, Lillesand og Kristiansand, men det er ikke meldt om alvorlige skader. Politiet i Agder advarer dog mot glatte veibaner og ber bilister om å kjøre forsiktig.

Også Vest politidistrikt melder om glatte veier i Bergen og omegn.

(©NTB)

Fire skadd i trafikkulykke i Bergen:

Fire personer ble skadd da en bil kjørte av veien og traff en fjellvegg i Fana i Bergen fredag kveld.

Politiet fikk melding om hendelsen i Krokeidevegen klokken 22.38.

– Bilen har sannsynligvis kjørt av veien, muligens truffet en fjellvegg og snurret rundt sin egen akse, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til NTB.

Én av de involverte blir kjørt til traumemottak, tre kjøres til legevakten. Operasjonslederen sier han ikke kan si noe om alvorlighetsgraden.

(©NTB)

Nordmann omkom i bilulykke i Sverige:

En nordmann mistet onsdag kveld livet i en trafikkulykke på E12 i Storuman i Sverige. Totalt var det fem nordmenn i bilen. To av dem er fløyet til sykehus.

Politiet ble ifølge VG varslet om ulykken klokken 19.10 onsdag kveld. Bilen med nordmennene krasjet med en lastebil. De fem var mellom 17 og 27 år.

– Pårørende er varslet, opplyser Remi Johansen i Nordland politidistrikt til VG.

To personer er fløyet til sykehus i Mo i Rana, minst en av dem alvorlig skadd. De to siste ble kjørt med ambulanse til det samme sykehuset. Johansen opplyser til NTB at samtlige fem er fra Helgeland i Nordland, men kan ikke spesifisere skadeomfang på personene.

Bilen til nordmennene kolliderte med en lastebil. Sjåføren i lastebilen skal ha kommet fra ulykken uten skader. Den svenske redningstjenesten, ambulanse og norsk ambulansehelikopter rykket ut til ulykkesstedet.

– Bilen skal ha fått sladd, sier redningssjef Göran Josefsson til SVT.

Operasjonsleder for distriktspolitiet Erik Backlin omtaler ulykken som alvorlig, og tilføyer at både bilen og lastebilen tas i beslag i forbindelse med politiets etterforskning.

(NTB).

Flere biler i trafikkulykke på E18:

Onsdag morgen klokka 07.30 meldte Oslo politidistrikt om et sammenstøt mellom tre biler på E18 mellom Holmen og Asker.

De involverte har blitt undersøkt av helsepersonell, men det er ikke meldt om personskader.

- Det blir litt ekstra kø i forhold til morgenrushet, men det glir greit forbi stedet der nå, sier oppdragsleder Tom Christian Sten til Dagbladet.

Politiet advarer om en del oljesøl i området som medfører glattere veibane enn normalt.

- Dette sølet har spredt seg over et større område og rent nedover E18. Følgene er at området er svært glatt, ifølge patruljen på stedet.

E134 stengt mellom Notodden og Kongsberg på grunn av kraftig snøvær:

Kraftig snøvær torsdag kveld har ført til at flere biler står fast på E134 på Meheia mellom Notodden og Kongsberg. Veien er nå helt stengt, ifølge politiet.

– Det begynte med at en varebil ble stående fast. Nå står det veldig mange biler med sommerdekk som ikke kommer seg av gårde, og det er ikke fremkommelig verken fra Notodden- eller Kongsberg-siden. Brøytebiler er på vei fra begge sider, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB ved 21.20-tiden.

Vegtrafikksentralen sender også en saltbil, opplyser Gunnerød.

Det er meldt nedbør i området utover kvelden og natta, og Gunnerød ber bilister i området om å være varsomme.

– Har du sommerdekk og ser snø, så bør du enten snu eller kjøre veldig forsiktig, råder han.

(©NTB)

Feilen rettet, men fortsatt store togproblemer i Oslo og Akershus:

Signal- og jordfeil førte til problemer i togtrafikken i Oslo og Akershus onsdag morgen. Reisende må regne med innstillinger og forsinkelser, ifølge Bane Nor.

Ved 8-tiden meldte Bane Nor om full stans i togtrafikken ved Skøyen stasjon, vest for Oslo. Årsaken var en jordfeil, og det ble satt opp buss for tog.

Klokken 9.30 var feilen rettet, men Bane Nor opplyser at reisende fremdeles må regne med forsinkelser og innstillinger fram til trafikken er tilbake som normalt igjen.

Tog til og fra Moss, Ski, Rakkestad, Lillestrøm og Asker ble i 5.30-tiden onsdag berørt av strømproblemer ved togparkeringen på Filipstad. Én time senere var imidlertid feilen rettet opp igjen, men både forsinkelser og innstillinger på Askerbanen og Drammenbanen fulgte i kjølvannet av feilen.

16 busser kjører mellom Sandvika, Skøyen og Oslo S. Det er også satt opp taxi på L1 mellom Lysaker og Sandvika, og på L2 og L21 mellom Lysaker og Stabekk, ifølge Vy.

(©NTB)

Togproblemer på Asker- og Drammenbanen:

Flere lokaltog er onsdag innstilt på grunn av strømproblemer ved togparkeringen på Filipstad. Selv om feilen er rettet, blir det forsinkelser og innstillinger.

Tog til og fra Moss, Ski, Rakkestad, Lillestrøm og Asker ble i 5.30-tiden onsdag berørt av strømproblemene på Filipstad.

Bane Nor melder klokka 6.13 at selv om folkene deres har funnet feilen, må onsdagens reisende på Askerbanen og Drammenbanen fremdeles avfinne seg med følgene av problemene.

– Folkene våre har jobbet skikkelig effektivt og feilen ved Filipstad er nå rettet. Det vil fortsatt kunne være noen innstillinger og forsinkelser inntil vi er i normal drift igjen.

(©NTB)

Bil kolliderte med buss – flere skal være skadd:

Flere personer skal være skadd i en trafikkulykke på E10 i Skånland i Troms. En bil og en buss har kollidert. Politiet betegner ulykken som alvorlig.

Ulykken har skjedd like sør for nedkjøringen til Elvemo på E10. Veien er stengt, opplyser Troms politidistrikt.

– Det er en alvorlig ulykke. Vi er på stedet og prøver å skaffe oss oversikt, sier operasjonsleder Kåre Munkvold til Dagbladet.

Han kan foreløpig ikke si noe om skadeomfang eller om hvor mange som er involvert.

– Det er store materielle skader på stedet, sier Munkvold.

Ambulanse og helikopter er sendt ut til stedet, opplyser pressevakt ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Per Christian Johansen.

(©NTB)