Annonse

SOL livestudio

Statkraft kjøper 43 vindkraftparker i Europa

Statkraft kjøper 39 vindkraftparker i Tyskland og fire i Frankrike. Til sammen produserer vindkraftparkene 523 gigawattimer per år.

Det er første gang Statkraft blir eier av vindparker i de to landene.

– Dette oppkjøpet styrker vår posisjon som ledende fornybaraktør i Europa ytterligere, og gjør oss i stand til å videreutvikle vår portefølje i Tyskland og Frankrike, sier Birgitte Ringstad Vartdal, konserndirektør for vind- og solkraft i Europa i en pressemelding.

Selger er vindkraftoperatøren Breeze Three Energy. Partene er enige om å ikke offentliggjøre transaksjonsverdien.

(NTB)

Annonse

Nødnettet og telefonnett nede blant annet i Numedal, Hallingdal og deler av Ringerike

Uværet medfører at nødnettet og telefonnettet er nede i blant annet Numedal, Hallingdal og deler av Ringerike, ifølge Vestre Viken Helseforetak.

Feilen gjelder også flere ikke oppgitte områder, ifølge helseforetakets pressemelding fredag kveld.

I enkelte kommuner er brannvesenet tilgjengelig ved sine stasjoner. I sentrale områder i de berørte regionene vil det sendes ut ambulanser på patruljekjøring. Disse vil ha blålys, og publikum kan tilnærme seg ambulansene for øyeblikkelig hjelp, skriver helseforetaket.

(NTB)

Stortingspresidenten trekker seg

Stortingspresident Eva Kristin Hansen opplyser til NTB at hun trekker seg i lys av politiets etterforskning av pendlersakene.

– Det har i kveld blitt kjent at Oslo politidistrikt er blitt bedt om å etterforske seks ikke navngitte stortingsrepresentanter etter oppslag i mediene. Jeg tar det for gitt at jeg er blant dem, opplyser Hansen til NTB.

– Jeg mener det er uholdbart for Stortinget å ha en stortingspresident som er under politietterforskning. Jeg har derfor kontaktet min partileder og parlamentariske leder og orientert om at jeg vil trekke meg som stortingspresident, opplyser hun videre.

Annonse

21-åring dømt til 13 års fengsel for drapet på Evje i oktober i fjor

Det melder Fædrelandsvennen. Saken oppdateres.

Helsemyndighetene: Coronautbruddet ikke lenger et alvorlig utbrudd av allmennfarlig smittsom sykdom

Det kommer fram i et faglig grunnlag de har levert til Helse- og omsorgsdepartementet.

Helsedirektoratet og FHI anbefaler samtidig at covid-19 fremdeles defineres som en allmennfarlig smittsom sykdom.

Covid-19 ble definert som en allmennfarlig smittsom sykdom 31. januar 2020 og innført på listen i forskrift om allmennfarlige smittsomme sykdommer. Sykdommen ble 3. mars 2020 også erklært å være et alvorlig utbrudd av allmennfarlig smittsom sykdom.

(NTB)

Annonse