Annonse

SOL livestudio

Utprøving av coronamedisin stanses

Regeneron Pharmaceuticals stanser utprøvingen av et nytt antistoff-legemiddel på alvorlig coronasyke for å granske mulig skadelige bivirkninger.

Ifølge legemiddelfirmaet stanses utprøvingen av legemiddelet på alvorlig syke covid-19-pasienter som er innlagt på sykehus. Det skjer etter råd fra uavhengige eksperter som løpende kontrollerer virkningene av legemiddelet.

Legemiddelet skal fortsatt utprøves på mindre syke pasienter, opplyser Regeneron Pharmaceuticals.

Det er andre gang på kort tid at testing av et nytt antistoff-legemiddel blir stanset. Tidligere i måneden skjedde det etter advarsler om mulige bivirkninger knyttet til et legemiddel utviklet av Eli Lilly and Company i USA.

(©NTB)

Annonse

Nødnettet og telefonnett nede blant annet i Numedal, Hallingdal og deler av Ringerike

Uværet medfører at nødnettet og telefonnettet er nede i blant annet Numedal, Hallingdal og deler av Ringerike, ifølge Vestre Viken Helseforetak.

Feilen gjelder også flere ikke oppgitte områder, ifølge helseforetakets pressemelding fredag kveld.

I enkelte kommuner er brannvesenet tilgjengelig ved sine stasjoner. I sentrale områder i de berørte regionene vil det sendes ut ambulanser på patruljekjøring. Disse vil ha blålys, og publikum kan tilnærme seg ambulansene for øyeblikkelig hjelp, skriver helseforetaket.

(NTB)

Annonse

Stortingspresidenten trekker seg

Stortingspresident Eva Kristin Hansen opplyser til NTB at hun trekker seg i lys av politiets etterforskning av pendlersakene.

– Det har i kveld blitt kjent at Oslo politidistrikt er blitt bedt om å etterforske seks ikke navngitte stortingsrepresentanter etter oppslag i mediene. Jeg tar det for gitt at jeg er blant dem, opplyser Hansen til NTB.

– Jeg mener det er uholdbart for Stortinget å ha en stortingspresident som er under politietterforskning. Jeg har derfor kontaktet min partileder og parlamentariske leder og orientert om at jeg vil trekke meg som stortingspresident, opplyser hun videre.

Annonse

21-åring dømt til 13 års fengsel for drapet på Evje i oktober i fjor

Det melder Fædrelandsvennen. Saken oppdateres.

Annonse