SOL livestudio

Studioet fortsetter under annonsen

Tallet på intensivpasienter faller i Italia:

Antallet covid-19-pasienter i intensivbehandling har for første gang falt fra en dag til en annen i Italia, der antallet dødsfall nå har passert 15.000.

– Dette er veldig viktige nyheter, fordi det gir våre sykehus muligheten til å trekke pusten, sier Angelo Borrelli, sjefen for organet som presenterer den daglige statistikken fra italienske myndigheter.

Antallet pasienter som får intensivbehandling, har falt med 74 til 3.994.

Lørdag er også første gang på over en uke at antallet koronarelaterte dødsfall øker med under 700 fra en dag til den neste. Det totale dødstallet står nå på 15.362, en økning på 681 fra fredag.

Totalt har 124.632 mennesker fått påvist koronasmitte i landet, en oppgang på 4 prosent fra fredag. Tallet omfatter rundt 21.000 friskmeldte. Smitteøkningen har ligget på omtrent samme nivå hele uka.

Italienske myndigheter har bedt folk innstendig om å fortsette å respektere de strenge smitteverntiltakene som er innført. Italia var først i Vesten med å stenge ned store deler av landet, men i det siste har flere italienere gått ut og blitt observert i større antall i flere byer. Myndighetene sier at krisen fortsatt pågår i høyeste grad. Smittekurven er stadig på et platå og har ennå ikke begynt å gå ned.

(©NTB)

630 nye koronadødsfall i New York:

Tallet på koronarelaterte dødsfall i delstaten New York har steget med 630 til 3.565, opplyser guvernør Andrew Cuomo lørdag.

Det er den største økningen i antall døde på et døgn siden koronakrisen brøt ut i New York.

I delstaten har nå nesten 114.000 personer fått påvist koronasmitte, drøyt 63.000 av dem i New York City.

(©NTB)

Spania forlenger unntakstilstanden:

Spanias regjering vil be nasjonalforsamlingen om lov til å igjen forlenge de strenge tiltakene som har ført til nedstengning av landet under koronakrisen.

Regjeringen vil tirsdag be om grønt lys til å forlenge tiltakene til 25. april, opplyser statsminister Pedro Sanchez i en TV-tale.

14. mars innførte Spania første gang tilnærmet portforbud i kampen mot koronaviruset. Da var det registrert rundt 180 koronarelaterte dødsfall. Siden har tallet på døde passert 11.700, og nesten 125.000 har fått påvist smitte.

Lørdag var åttende dag på rad at det daglige tallet på døde økte med mer enn 800, men både økningen i antall dødsfall og nye smittetilfeller ser ut til å avta.

(©NTB)

Mann mistet livet etter ulykke i Randaberg:

To menn havnet i sjøen i Mekjarvik i Randaberg kommune torsdag kveld. Politiet bekrefter at den ene av dem døde av skadene, melder Aftenbladet.

Den 33 år gamle mannen som omkom, er polsk statsborger, ifølge avisa. De etterlatte er varslet.

Ulykken skjedde på en taubåt i forbindelse med reparasjon av en lekter. 33-åringen falt i sjøen mellom lekteren og ankerhåndteringsfartøyet Fair Play 33, skriver Aftenbladet.

En annen mann på taubåten havnet i sjøen da han forsøkte å hjelpe 33-åringen. De ble deretter begge hentet opp av mannskapet på fartøyet.

Den andre mannen var ved bevissthet da han ble fraktet til legevakten torsdag kveld.

Ankerhåndteringsfartøyet er registrert på Antigua og Barbuda, og norsk politi kan bare etterforske saken om hendelsen berører norske interesser, sier politiadvokat Anne Mette Dale i Sørvest politidistrikt til avisa.

Det er foreløpig ikke tatt vitneavhør, og den omkomne er ikke obdusert.

(©NTB)

306 coronasmittede innlagt på norske sykehus:

306 coronasmittede er innlagt på sykehus, ifølge lørdagens oversikt fra Helsedirektoratet. Det er tolv færre enn på samme tid fredag.

98 av de innlagte pasientene ligger i respirator, to flere enn på samme tid fredag.

Av de smittede er 234 innlagt i Helse sør-øst, 37 i Helse vest, 20 i Helse Midt-Norge og 15 i Helse nord.

72 av de innlagte i Helse sør-øst ligger i respirator, ifølge oversikten fra Helsedirektoratet.

61 personer er registrert døde som følge av coronasykdom.

(NTB)

Nye koronadødsfall i Ringerike og Lillestrøm:

Det har vært meldt to nye koronadødsfall i Viken fylke fredag kveld – ett i Lillestrøm kommune og ett på Ringerike sykehus.

En mann døde etter å ha blitt smittet av koronavirus ved Skedsmotun bo- og behandlingssenter i Lillestrøm kommune fredag. Dette er det tredje dødsfallet ved Skedsmotun, ifølge avisa.

Fredag kveld døde også en mann fra Hol kommune ved Ringerike sykehus, skriver Hallingdølen. Mannen var i slutten av 60-årene. Hol har vært blant de hardest rammede av koronautbruddet, men dette er likevel det første dødsfallet i kommunen.

I Norge er det meldt om ni dødsfall knyttet til koronavirus fredag. Tallet på meldte dødsfall er det høyeste antallet på én dag til nå under epidemien.

Til sammen 59 personer har dødd i Norge etter å ha blitt smittet av koronavirus.

(©NTB)

Ytterligere 766 coronadødsfall i Italia:

Italia har registrert 766 nye dødsfall blant personer med covid-19, en liten økning fra det foregående døgnet.

Totalt har helsemyndighetene registrert 14.681 koronarelaterte dødsfall. Antall påviste smittetilfeller har siden torsdag økt med 4.585 til 119.827, en økning på 4 prosent.

19.758 pasienter er friskmeldt, mens tilstanden betegnes som alvorlig eller kritisk for 4.068 personer, viser oversikten fra myndighetene, gjengitt av Worldometer.

Italia er det landet i verden som ut fra påviste smittetilfeller og dødstall, er hardest rammet av coronapandemien.

(©NTB)

Barn kjørt til sykehus etter gokartulykke i Vennesla:

Ett barn (6) er kjørt til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med gokart inne på et industriområde i Vennesla. Barnet skal ikke være alvorlig skadd.

– Barnet som kjørte gokarten fikk problemer, og kjørte inn i en fjellvegg, sier operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde inne på et industriområde ved 15.45-tiden fredag ettermiddag.

Det arbeides nå med å kartlegge hendelsesforløpet.

(©NTB)

Bill Withers er død:

Den amerikanske sangeren og låtskriveren Bill Withers er død, 81 år gammel, opplyser familien hans. Han slo gjennom med «Ain't No Sunshine» i 1971.

Withers døde i Los Angeles av hjerteproblemer mandag denne uken.

Han var aktiv fra 1971 til 1985 og ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2015. Withers sto bak en rekke låter som har tålt tidens tann, blant dem «Lean On Me», «Lovely Day» og «Ain't No Sunshine».

«Lean On Me» er for øvrig tatt med i «Norsk samlebok 2013: for kirke og hjem».

(©NTB)