SOL livestudio

Synne Elise Solli Sanderud

SAS forlenger flystans til Kina:

SAS forlenger stansen i flygninger til Shanghai og Beijing i Kina til 29. mars som følge av virussykdommen covid-19.

Berørte passasjerer får tilbake pengene sine, eller kan ombooke billettene.

– SAS fortsetter å overvåke situasjonen i nær dialog med myndighetene, opplyser selskapet i en pressemelding fredag.

Flygninger til Hongkong går som normalt, men reisende kan også få booke om eller refundert sine billetter hit.

(©NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Egypts tidligere president Hosni Mubarak er død:

Egypts tidligere president Hosni Mubarak er død, 91 år gammel, melder egyptiske medier.

Mubarak var president i landet fra 1981 til 2011, da han ble avsatt og fengslet som følge av massedemonstrasjonene under den arabiske våren.

Mubarak, som ble født i 1928, var utdannet ved det egyptiske militærakademiet og tjenestegjorde som offiser i flyvåpenet. I 1972 ble han sjef for Egypts luftvåpen og viseforsvarsminister, og tre år senere rykket han opp og ble landets visepresident.

Da president Anwar Sadat ble drept i 1981, ble Mubarak Egypts leder. Han gjorde seg bemerket som en alliert av USA, en markert motstander av militant islam og forkjemper for et fredelig forhold til Israel.

De mange som demonstrerte i 2011 så ham imidlertid først og fremst som en brutal, autoritær skikkelse som hørte fortiden til.

Etter at han ble avsatt, ble Mubarak dømt til fengsel for medvirkning til drap på hundrevis av demonstranter på Tahrir-plassen i Kairo, men ble senere frikjent.

(©NTB)

Person omkom i ulykke på E39:

En kvinne i 70-årene miset tirsdag livet i en kollisjon mellom en personbil og en trailer på E39 ved Tronvik i Lund kommune i Rogaland.

Den omkomne kvinnen var alene i personbilen.

– Personbilen og traileren frontkolliderte i en kurve. Trailersjåføren er uskadd, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sørvest politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 11.18 tirsdag formiddag.

(©NTB)

Død person funnet på Ranheim:

Trøndelag politidistrikt melder på Twitter at en person er funnet død på Ranheim i Trondheim. Politiet er på stedet og har iverksatt undersøkelser.

Beste resultat i Folketrygdfondets historie:

Folketrygdfondets forvaltning av Statens pensjonsfond Norge i 2019 ga en avkastning på 12,4 prosent, som tilsvarer 29,5 milliarder kroner.

Resultatet er det beste noen gang i Folketrygdfondets historie. Avkastningen var 0,4 prosentpoeng bedre enn markedet. Ved årsskiftet var kapitalen 269 millarder. kroner.

Folketrygdfondet er et særlovsselskap som forvalter Statens pensjonsfond Norge. Kapitalen investeres i aksjer og obligasjoner i Norge, Danmark, Finland og Sverige.

Statens pensjonsfond består av Statens pensjonsfond Norge og Statens pensjonsfond utland. Utenlandsdelen av fondet er kjent som «oljefondet».

(©NTB)

Jahn Teigen er død:

Jahn Teigen døde på Ystad Sykehus i Sverige mandag kveld, 70 år gammel, opplyser manager Trond Lie til NTB.

Den folkekjære artisten har de siste årene levd et tilbaketrukket liv på Klockargården i Ingelstorp utenfor Ystad.

Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen (35) som han fikk med Anita Skorgan.

Manager Trond Lie sier til NTB at familien er i sorg og at de ikke ønsker å kommentere dødsfallet.

Kjedekollisjon på E6:

Politiet i Øst melder på Twitter at det har vært en kjedekollisjon på E6 ved Grankrysset i Akershus. Først ble det meldt at fire biler var innblandet, men tallet ble senere oppjustert til fem. Nødetatene ble tilkalt og de involverte sjekket for skader, men samtlige bilister har sluppet uskadd fra kollisjonen

Veien er nå åpnet igjen.

SAS og Norwegian henter 1.159 passasjerer fra Kanariøyene:

SAS og Norwegian setter inn to fly hver for å hente hjem 1.159 værfaste passasjerer på Kanariøyene sent mandag kveld.

Flyselskapet SAS hadde totalt seks fly på bakken da flyplassen på Kanariøyene ble stengt. Tre av flyene har gjennomgått teknisk sjekk, men det er usikkert når de tre resterende flyene er klarert for å fly. Det opplyser pressesjef John Eckhoff i SAS til Dagbladet.

To av flyene tar av i mandag kveld, mens det siste tar av tirsdag morgen.

Flere flyplasser på Kanariøyene er blitt stengt i helgen på grunn av en voldsom sandstorm. Totalt er 1.080 SAS-passasjerer værfaste på Kanariøyene.

Også Norwegian henter hjem flere av de værfaste passasjerene.

– To ekstrafly vil i kveld hente hjem passasjerer som har vært strandet på Gran Canaria. Det er en innleid 747 med en kapasitet på 455 passasjerer og en av våre egne Dreamlinere med en kapasitet på 344 passasjerer, opplyser talsperson Christer Baardsen i Norwegian til NTB.

Flyene skal til Oslo og vil etter planen være fremme sent mandag og i natt norsk tid. Passasjerer som skal videre blir innlosjert på hotell, opplyser flyselskapet.

(©NTB)

Bil har kjørt inn i folkemengde i Tyskland:

En bil har kjørt inn i en folkemengde under en karnevalsfeiring i en by i Hessen i Tyskland. Flere personer er skadd, opplyser politiet.

Flere barn er blant de skadde, og flere personer ligger på bakken, melder tyske medier.

Omstendighetene rundt hendelsen er ikke kjent, men politiet opplyser at bilføreren er pågrepet.

– Ifølge de første opplysningene er flere personer skadd, heter det fra politiet.

Avisen Bild melder at minst 15 personer er skadd.

Hendelsen skjedde mandag ettermiddag midt under karnevalsfeiringen i byen Volkmarsen i delstaten Hessen. Byen ligger rundt 280 kilometer sør for Berlin.

Politiet i Hessen opplyser at de foreløpig ikke kan gi detaljer om hendelsen, og advarer folk mot å spre ubekreftede opplysninger.

(©NTB)

Iranske myndigheter avviser at 50 er døde av det nye koronaviruset:

Iranske helsemyndigheter avviser anklagen om at myndighetene dysser ned virusutbruddet i landet, og sier det ikke stemmer at 50 mennesker er døde.

– Jeg avviser på det sterkeste denne informasjonen, sa visehelseminister Iraj Harirchi under en TV-sendt pressekonferanse mandag.

– Dette er ikke tiden for politiske konfrontasjoner. Koronaviruset er et nasjonalt problem, sa Harirchi.

Det halvoffisielle nyhetsbyrået ILNA siterte tidligere mandag politikeren Ahmad Amiriabadi Farahani på at opptil 50 personer har mistet livet av covid-19-viruset bare i byen Qom, som ligger rundt 140 kilometer sør for Irans hovedstad Teheran. Han anklaget samtidig landets myndigheter for å lyve om virusutbruddet.

Det offisielle tallet på døde i Iran var mandag fortsatt tolv. Det er registrert 61 smittetilfeller, ifølge helsedepartementet.

– Vi vil kunngjøre alle tall vi har på døde i hele landet. Vi lover å være åpne om rapporteringen av tall, sier regjeringstalsmann Ali Rabiei.

Tyrkia, Pakistan, Afghanistan og Armenia har stengt grensene til Iran i et forsøk på å hindre spredning. I tillegg er det registrert smitte hos personer som har vært i Iran i både Kuwait, Bahrain og Irak.

(©NTB)
(©NTB)