SOL livestudio

Synne Elise Solli Sanderud

75-årig kvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss:

En 75 år gammel kvinne død kort tid etter at hun ble påkjørt i den nordre enden av Steinsletta ved E16 i Hønefoss søndag kveld.

Kvinnen var bevisstløs da hun ble brakt til Ringerike sykehus etter påkjørselen, som skjedde litt før klokken 20, og ble erklært død klokka 20.27, opplyser politiet i Sørøst politidistrikt til NTB.

– Ulykken skjedde ved avkjøringen til Gilebakken, i den nordre enden på Steinsletta ved E16. Det er verken fotgjengerfelt, gang- eller sykkelsti der. Det er uklart om vedkommende har krysset eller stått ved veien. Hun ble truffet av en bil med to personer. Passasjeren sov, mens den kvinnelige føreren også var i 70-årene, sier operasjonsleder Tore Grindem ved politiet.

De pårørende til 75-åringen er varslet. Veien var stengt og omkjøring skiltet mens krimteknikere fra politiet gjorde undersøkelser, på stedet. Klokka 0.42 meldte Veitrafikksentralen at veien var åpnet igjen.

– Det er sikret klær fra avdøde for å se om hun brukte refleks. Ellers kan vi ikke si mye om hvordan ulykken er skjedd ennå. Det kom en annen bil til kort tid etter ulykken, og ambulanse ble tilkalt, som i sin tur varslet politiet, sier Grindem.

Politiet opplyser at en del tungtransport valgte å vente til E16 var åpen for ferdsel igjen, heller enn å ta omkjøringen søndag kveld.

(©NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Person død etter vold i Hov i Søndre Land:

En person er erklært død etter det politiet betegner som en alvorlig voldshendelse i Hov i Søndre Land fredag kveld. Politiet har kontroll på flere personer.

Politiet opplyser at den avdødes nærmeste pårørende er varslet.

– Politiet har kontroll på flere personer som var til stede i huset. En større etterforskningsinnsats er igangsatt, opplyser Innlandet politidistrikt.

Politiet ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer nå, men opplyser at det vil bli sendt ut en pressemelding senere på kvelden.

En person skadd da svovelsyre lekket ut i Oslo:

En person måtte behandles for skader etter at en halv liter svovelsyre lekket ut på Alnabruterminalen i Oslo.

I alt er fire personer eksponert for den etsende syren, opplyser politiet på Twitter. En av dem fikk svovelsyre på hendene og måtte behandles av ambulanse på stedet.

Lekkasjen skjedde da en beholder ble skadd i forbindelse med lasting og lossing.

– Lekkasjen er lokalisert og isolert, opplyser politiet.

(©NTB)

Mann funnet død i Skien sentrum:

En mann i 40-årene er funnet død i Skien sentrum. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig.

– Det er fordi han ble funnet ute, sier operasjonsleder Marius Knudsen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Mannen ble funnet i en trapp i Skien sentrum.

– Vi har ikke varslet pårørende, men ut fra det vi vet, er det en mann i 40-årene, sier Knudsen.

Politiet ble varslet av AMK om mannen klokken 16.37, som igjen hadde blitt varslet av noen som ringte inn.

Det er funnet en del blod i oppgangen hvor mannen ble funnet, opplyser innsatsleder Sondre Dahl til Telemarksavisa.

Mannen skal obduseres, men det er uklart når dette vil skje, ifølge Knudsen.

Politiet jobber nå blant annet med å komme i kontakt med personer som har vært i området, og som kan ha sett noe.

Krimteknikere på vei fra Kragerø for å bistå.

(©NTB)

Sporfeil stanser alle tog mellom Drammen og Asker:

Togtrafikken er stengt mellom Drammen og Asker som følge av en feil på sporet. Det er uvisst når feilen er rettet og togene kan gå igjen.

Bane Nor opplyser at de jobber med å rette feilen på Drammenbanen og Askerbanen, men det er uklart hvor lang tid dette vil ta. Det er varslet ny oppdatering om situasjonen fredag kveld klokken 23.

Regiontoget mellom Oslo og Bergen, Flytoget og en rekke lokaltog er berørt.

Torsdag var det full stans mellom Skøyen og Sandvika på samme togstrekning etter at et tog rev ned en kjøreledning ved Lysaker.

Strekningen ble åpnet for trafikk i 2-tiden natt til fredag.

(©NTB)

Grønn Ungdom-leder søker på jobben som direktør i Norsk olje og gass:

Nasjonal talsperson i Grønn Ungdom, Teodor Bruu, har søkt på stillingen som ny direktør for Norsk olje og gass.

Det opplyser Grønn Ungdom i en pressemelding.

– Norsk olje og gass trenger en direktør som tør å innse at olje- og gassnæringens storhetstid er over, og som kan lede næringen inn i det grønne skiftet og inn i nye næringer som havvind og kabelteknologi, som har mye overføringskompetanse fra olje- og gassindustrien, skriver Bruu i søknaden.

I januar opplyste Karl Eirik Schjøtt-Pedersen at han går av som toppsjef i NHO-foreningen Norsk Olje og Gass. Han har sin siste arbeidsdag 28. januar.

(©NTB)

Prinsdal-drapet: 18-åringen varetektsfengslet i fire uker:

Den 18 år gamle mannen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Halil Kara (21) ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

Han må sitte de to første ukene i isolasjon. I tillegg er han ilagt brev-, besøks- og medieforbud, skriver VG.

18-åringen erkjenner ikke straffskyld og regner ifølge sin forsvarer, advokat John Christian Elden, med å bli sjekket ut av saken når den er tilstrekkelig opplyst.

– Han erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til hvorfor han er pågrepet og siktet i saken, sier Elden.

Siktede samtykker likevel til fire ukers varetektsfengsling. Fengslingsspørsmålet ble avgjort ved kontoforretning fredag.

Ytterligere to unge menn er siktet i saken. En av dem ble varetektsfengslet for fire uker i Oslo tingrett torsdag, mens den tredje ble pågrepet i Ungarn torsdag.

Politiet har en formening om rollene de tre har tatt, men har fortsatt ikke fått klarhet i hva som er drapsmotivet. Etter det NTB forstår mener politiet at 18-åringen ikke var hovedgjerningsmannen, men at han har hatt en medvirkerrolle.

(©NTB)

Mann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen:

Politiet i Bergen pågrep fredag ettermiddag en mann i 30-årene som de knytter til dobbeltdrapet i byen.

Pågripelsen skjedde klokka 14 fredag i Bergen sentrum, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

I alt er nå fire personer pågrepet i saken. Ytterligere en mann ble pågrepet, men senere løslatt.

Tre menn er allerede varetektsfengslet etter at en kvinne og en mann ble funnet drept i Bergen mandag. En 29 år gammel kvinne og en 43 år gammel mann ble funnet døde under en presenning ved Osavatnet.

De tre som ble pågrepet mellom mandag og torsdag denne uka, er siktet for enten drap eller medvirkning til drap.

Politiet inviterer til pressebrifing på politihuset i Bergen klokka 17 fredag ettermiddag.

Overgrepsdømt mann dømt igjen for overgrep mot fosterbarn:

En mann i 40-årene er dømt til tre år og seks måneders fengsel for overgrep mot sitt fosterbarn. Mannen er tidligere dømt for overgrep i en barnehage.

I tillegg dømmes han til å betale 200.000 kroner i oppreisning til den fornærmede jenta, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen er tidligere dømt for å ha forgrepet seg på et barn i barnehagen han var ansatt i. I fjor sommer ble han dømt til to år og sju måneders fengsel for forholdet.

Overgrepene mot fosterbarnet skjedde i samme periode som overgrepene i barnehagen. I begge sakene har mannen nektet straffskyld, og mannen har anket dommen for overgrepene i barnehagen.

(©NTB)

Solberg og Jensen møtes mandag for å gå gjennom Frps krav:

Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) har avtalt et møte mandag for å gå gjennom Frps kravliste.

– Vi har avtalt et møte mandag der Siv Jensen vil gå gjennom de tiltakene Frp har varslet at de vil legge fram, heter det i en felles uttalelse fra Solberg og Jensen til NTB.

Jensen har truet med å forlate regjeringen etter at norske myndigheter mot Frps vilje nylig bidro til å hente hjem en IS-siktet kvinne og hennes syke sønn fra Syria.

Saken har utløst voldsomme reaksjoner internt, og Frp-ledelsen jobber nå med en liste med krav til de tre øvrige partiene.

(NTB)

Christopher Tolkien er død:

Christopher Tolkien er død, 95 år gammel. Han var «Ringenes Herre»-forfatteren J.R.R. Tolkiens yngste sønn.

Det skriver The Tolkien Society på sine hjemmesider.

Han ble født i Leeds, vokste opp i Oxford og tjenestegjorde i RAF under andre verdenskrig, før han fulgte i farens fotspor og ble foreleser ved Universitetet i Oxford med engelsk og islandsk som fag.

Christopher Tolkien er best kjent for sitt arbeid med å samle og bearbeide det omfattende materialet faren etterlot seg da han døde i 1973.

I 1977 sto han bak utgivelsen av det mytologiske verket «Silmarillion», som er skapelsesberetningen i Tolkiens verden Midgard. Siden har han vært redaktør for over 20 bøker om basert på farens manuskripter, notater og utkast.

(©NTB)