VM-arrangør legger seg flat etter falsk brannalarm: – Ville blitt panikk

Eden Park har beklaget overfor tilskuere som fikk dagen ødelagt av en falsk brannalarm under VM-kampen mellom USA og Portugal.

Det var nesten fulle tribuner på VM-kampen mellom USA og Portugal da brannalarmen gikk. De fleste tilskuerne ble sittende, men noen av dem som prøvde å forlate stadion fant stengte porter. Foto: Andrew Cornaga, AP / NTB
Det var nesten fulle tribuner på VM-kampen mellom USA og Portugal da brannalarmen gikk. De fleste tilskuerne ble sittende, men noen av dem som prøvde å forlate stadion fant stengte porter. Foto: Andrew Cornaga, AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

New Zealand Herald skriver om tilskuere som ble redde da de fant utgangsdørene låst, og andre som ikke fikk vende tilbake til sine seter da alarmen ble avblåst.

NTBs medarbeider, som var på kampen, observerte at enkelte tilskuere gikk mot utgangene, mens det store flertall ble sittende. Alarmen pågikk i mange minutter. En stund etter at den stoppet, opplyste banespeakeren at det var falsk alarm og at folk kunne gå tilbake til setene sine.

En tilskuer sier til New Zealand Herald sier at hun ble redd da hun og familien fulgte oppfordringen om å gå til nærmeste utgang, men fant at den var stengt og låst.

Forvirret

Kvinnen var på kampen med ektemannen og parets fire døtre. En alarmlyd kunne høres over høyttaleranlegget tidlig i 2. omgang, med en stemme som sa at det var brannalarm og at stadion måtte evakueres. «Vær snill å gå til nærmeste utgang».

– Mange ble forvirret, for kampen fortsatte, og vaktene hadde ingen informasjon. Vi prøvde å gjøre som stemmen sa, men vi kom ikke ut, sier kvinnen til Herald.

– Om det virkelig var brann, og folk ikke kom ut, ville det blitt panikk og trengsel. De må se på hvorfor utgangene var stengt.

Tenkte på katastrofer

En mann som var på kampen med sin familie, sier til avisen at de først ble sittende.

– Men så tenkte vi på tidligere stadionkatastrofer og besluttet at det var best ikke å ta noen sjanse, så vi gikk.

I en uttalelse opplyser Eden Park at overrislingsanlegget i et salgssted i 3. etasje ble utløst ved en feil, og at det var bakgrunn for alarmen. Det beklages at hendelsen fikk negative konsekvenser for enkelte tilskuere.

Norge har spilt to av sine VM-kamper på Eden Park i Auckland. Om laget slår Japan i åttedelsfinalen, skal Norge spille både kvartfinale og eventuell semifinale der.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer