Vis mer

Vinner Therese Johaug årets Tour de Ski?

Skiprinsessa er soleklar favoritt til å ta sitt andre Tour-trofé.

(upublisert) Opprettet


Skisesongens store høydepunkt er i gang, og det norske folk har store forventninger til det som i skrivende stund er verdens beste kvinnelige skiløper.

Hun har herjet med de andre nasjonene, og sine egne lagvenninner, så langt i langrennsesongen og er en soleklar favoritt til å stå øverst på pallen etter det siste rennet opp Monsterbakken i Val di Fiemme.

Les også: Quiz: Hvor mye vet du om skiprinsessa Therese Johaug?

SOL gir deg 5 grunner til at jenta fra Dalsbygda tar med seg seieren hjem til Norge:


 


 1. Hun er ubeseiret så langt denne sesongen


  (FOTO: Krister Sørbø, VG / NTB Scanpix)

  Etter at første del av årets sesong er over kan vi lese i resultatene at Johaug vunnet alle distanserenn, og på spørsmål om noen annen skiløper har vært så overlegen finner ikke landslagstrener Egil Kristiansen svar.

  – Kanskje ikke så suveren, nei. Jeg kan ikke historikken så godt. Hun er rå om dagen, det er ikke mye annet å si, sier Kristiansen til NTB i følge NRK.


 2. Til tross for to benbrudd i sommer er hun bedre trent enn noen gang tidligere


  (FOTO: Gorm Kallestad / NTB Scanpix)

  Det viser seg at to brudd, ett i hver arm, ikke har ikke hatt noe å si for formen til Johaug så langt denne sesongen.

  - De småbruddene i armen har i hvert fall ikke gjort noen skade. Hun er veldig bra fysisk kapasitetsmessig skikka før sesongen. Det er det ingen tvil om. Kanskje bedre enn noen gang, fortalte Egil Kristiansen til Dagbladet i oktober.


 3. Selv Marit Bjørgen "frykter" skiprinsessa


  (FOTO: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix)

  Etter å ha utklasset konkurrentene på 15 kilometer med skibytte var hun ikke i tvil om at Therese Johaug har tatt nye steg som skiløper fra i fjor.

  – Ja, det gjør det. Så jeg er glad jeg er gravid, jeg, sier en lattermild Marit Bjørgen til VG.


 4. Hun har gjort det før, så hun vet hva hun går til


  (FOTO: Mattis Sandblad, VG / NTB Scanpix)

  Fasiten kan fortelle oss at Johaug har tredje flest etappeseiere (9) i Tour de Skis historie, og har stått på pallen fem ganger de fem siste årene. Det har blitt én bronsje, tre sølv og hun tok gullet med hjem til Dalsbygda i 2013/14-sesongen.


 5. Hun har blitt bedre på det som var hennes største svakhet


  (FOTO: Terje Bendiksby / NTB Scanpix)

  Tidligere har sprint vært Johaugs største hemsko når det kommer til langrennsøvelser, men her har hun tatt store steg de siste årene. Så store at hun møter sprinkonkurransene med motivert og med mye mer selvtilitt.

  – Det er poeng å ta med seg. Dette er kjempefin trening for meg med tanke på Tour de Ski, sa hun til NTB etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen under sprinten i Davos tidligere i år, i følge ABCNyheter.


 6. Hun er for øyeblikket i en klasse for seg, milevis foran alle konkurrentene


  (FOTO: Mette Bugge, Aftenposten / NTB Scanpix)

  Tallene taler for seg seg selv. Marginene ned til konkurrentene er kjempestore, og hun leder verdenscupen med sine 655 poeng.

  Og for de som liker å se skirenn, og kan litt om langrenn, så taler hvor godt hun går på ski til Johaugs fordel når touren sparkes i gang i Lenzerheide.

  Akkurat nå er hun rett og slett grådig overlegen sine motstandere. La oss nyte det så lenge det varer, og la oss håpe det varer lenge!


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.