Vålerenga videre mot mesterligaen etter straffedrama

Vålerenga er videre til 2. kvalifiseringsrunde i mesterligaen fotball for kvinner etter 11-10 over Celtic i straffesparkkonkurranse.

Vålerengas Olaug Tvedten etter scoring mot Lyn i Toppserien i august 2022. Foto: Annika Byrde / NTB.
Vålerengas Olaug Tvedten etter scoring mot Lyn i Toppserien i august 2022. Foto: Annika Byrde / NTB. Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Med fire minutter igjen å spille av andre ekstraomgang gjorde Jennifer Smith 2-1 for Cetic, og det virket kjørt for hjemmelaget. Slik gikk det ikke. To minutter på overtid av andre ekstraomgang ble Vålerenga tildelt straffespark, og der var veteranen Elise Thorsnes både heldig og sikker da hun satte den inn via stolpen og inn.

2-2-scoringen sørget for at det hele måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse.

Der scoret Vålerenga på alle sine elleve straffesparrk, mens Celtic bommet på sitt nummer elleve.

Bare fem minutter var spilt da Stine Brekken fant en ledig Olaug Tvedten. Hun dro fram hadde et flott ballmottak, snudde seg og banket inn 1-0 fra langt hold uten at bortelagets keeper kom seg nær nok ballen.

Celtic slo raskt tilbake etter rotete spill i Vålerengas forsvar. Katherine Loferski takket for gaven da hun kom alene med VIF-keeper Guro Pettersen og satte den sikkert forbi VIFs sisteskanse bare fire minutter etter kampens første scoring.

Vålerenga var nærmest flere mål før pause, men de kom ikke og da var lagene like langt etter halvspilt kamp.

Det ble med de to målene i ordinær spilletid, og da måtte det ekstraomganger til. Der scoret lagene ett mål hver og det måtte straffespark til for å skille lagene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer