USA vant med canadisk hjelp

Men slet lenge med Australia i sin første kamp i fotball-VM.

USA slet lenge med Australia i sin første kamp i fotball-VM, men to mål av venstrekanten Megan Rapinoe ga 3-1-seier. Amerikanerne fikk også canadisk hjelp i Vancouver. Et fantastisk raid av den canadiskfødte spissen Sydney Leroux duket for det viktige 2-1-målet i det 61. minutt. Hun suste til dødlinjen og la ballen skrått ut i feltet på foten til Christen Press. Det ble ikke tatt nådig opp i Canada da Leroux valgte å spille for USA, og hun har måttet tåle både buing og sårende hets ved tidligere kamper på canadisk jord. Mandag ble hun tiljublet av et publikum som var dominert av amerikanere. Rapinoe scoret kampens første mål i det 12. minutt. Hun gjenvant ballen etter et frispark og prøvde seg med et skudd som traff kneet til uheldige Laura Alleway og utmanøvrerte Australias keeper Melissa Barbieri. (Foto: Xinhua/SipaUSA)(Foto: Xinhua/SipaUSA)

Fortjent

På motsatt side av banen hadde USA-keeper Hope Solo flere flotte redninger mot et australsk lag som startet kampen klart best. Blant annet slo hun en suser fra Emily van Egmond i tverrliggeren og ut. I det 27. minutt fikk australierne en fortjent utligning da Lisa De Vanna i sin 100. landskamp avsluttet en opprulling med et skudd i hjørnet. Hurtige De Vanna ga amerikanerne store problemer med sine raid, og både Lauren Holiday og Rapinoe måtte tåle gult kort for å felle henne.

Vant igjen

På 24 tidligere kamper mot USA hadde Australia to uavgjorte og 22 tap. Da det virket som laget skulle være i stand til å jage sin første seier, slo USA tilbake og tok ledelsen. Rapinoe punkterte kampen med en forrykende solokontring langs kanten som ble avsluttet med et diagonalskudd i nettet. – Den første halvtimen var rufsete. Hope gjorde tre redninger som jeg ikke tror noen annen keeper i verden ville klart. Det viktigste er at vi fikk tre poeng, sa Rapinoe. Med uavgjort mellom Sverige og Nigeria i den andre kampen har USA tatt kommandoen i «dødens gruppe». (©NTB)