Tripic-mål da Viking tok seieren i rogalandsderbyet: - Deilig å bidra med målpoeng

To scoringer i 2.-omgang fikset 2-0-seier for Viking i derbyet mot Haugesund i Eliteserien i fotball lørdag.

Lars-Jørgen Salvesen scoret for Viking mot Haugesund lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB
Lars-Jørgen Salvesen scoret for Viking mot Haugesund lørdag. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Nok en gang var det Lars-Jørgen Salvesen og Zlatko Tripic som avgjorde for Viking. Seieren sender Viking opp på en foreløpig 2.-plass på tabellen etter 13 kamper spilt.

– Det er fantastisk med seier. Det er deilig å bidra med målpoeng, men nøkkelordet i dag var «clean sheet». Vi hadde lyst til å holde nullen, for det har vi ikke gjort så mange ganger i år. Vi gjør det vanvittig godt som et lag, sa Tripic til TV 2 etter kampslutt.

Haugesund spilte en god førsteomgang, men fikk ikke med seg noen poeng hjem fra Stavanger lørdag. Klubben er på en foreløpig 11.-plass i Eliteserien.

Haugesund tok seieren da lagene møttes sist, tilbake i juni i fjor. Da ble det scoret seks mål i kampen som endte 4-2 til de hvitkledde.

Tripic og Salvesen avgjorde

Etter drøye timen spilt lørdag, tok hjemmelaget ledelsen via Salvesen. Tripic svingte inn et hjørnespark som spissen headet via stolpen og inn.

Ti minutter senere var det Tripic som fikk æren av å sette inn 2-0. Blåtrøyene fremsto som et velsmurt maskineri da de på vakkert vis kontret inn kampens andre mål.

Nicholas D'Agostino hadde muligheten til å sette inn scoringen selv, men valgte å spille videre til kapteinen som satte inn sitt sjuende mål for sesongen.

Tam førsteomgang

Martin Samuelsen vikarierte på topp for en skadd Bilal Njie. Det tidligere stortalentet startet friskt og var nære scoring etter bare to minutter spilt.

Begge lag skapte en rekke halvsjanser i første omgang. Salvesen kunne ha nikket hjemmelaget i føringen fire minutter før hvilen, men scoringen uteble de første 45.

– Vi må opp noen hakk. Vi har vært litt for svake både offensivt og defensivt. Vi har ikke vært på vårt nivå, sa Viking-spiller Markus Solbakken til TV 2 i pausen.

Midtbanespilleren fikk det som han ville da laget sikret seieren med to mål.

Mer om