Annonse

Ti ting du kanskje ikke visste om Magnus Carlsen

Ukjente fakta om verdensmesteren.

1. Hans egentlige navn er Sven Magnus Øen Carlsen og var det navnet han spilte under i sine første sjakkturneringer som 9-åring.

2. Magnus Carlsen hjalp Anand med å forberede seg til sin VM-kamp mot Veselin Topalov i 2010. De spilte flere lynsjakkpartier sammen for å gi inderen god matching.

3. Magnus Carlsen spiller fotball på et bra nivå og har en fryktet venstrefot. Laget hans Fremad Famagusta rykket tidligere i år rykket opp til 5.divisjon og verdensmesteren spilte den avgjørende kampen.

4. Som 13-åring i 2004 var han nær ved å slå legenden Garry Kasparov i et hurtigsjakkparti i Reykjavik. Russeren reddet remis (uavgjort) med et nødskrik, men sensasjonen var et faktum og historien gikk verden rundt.

5. Magnus Carlsens Facebook-side har over 330.000 følgere.

6. Som 13-åring, ble Carlsen stormester i sjakk. Han var da den yngste stormesteren i verden og er fortsatt nummer tre på listen over de yngste som har oppnådd tittelen gjennom tidene.

7. Magnus Carlsen ble sist norgesmester i sjakk etter stikkamp mot Simen Agdestein sist i 2006. Siden har han ikke deltatt.

8. Den regjerende verdensmesteren spiller sjakk anonymt på nettet og blir stadig anklaget for juks.

9. Carlsen har tre søstre, to av de har spilt sjakk aktivt. Både Ellen (24) og Ingrid (20) har tidligere representert Norge i internasjonale mesterskap.

10. I 2013 havnet nordmannen på britiske Cosmopolitans celebre «The most sexy men of 2013»-liste over de hotteste i verden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder