Sykkelstjerne til sykehus etter skrekkvelt

Forhåndsfavoritten Remco Evenepoel ble hastet til sykehus etter at han traff en betongkant og ble slynget utfor en skrent under sykkelrittet Il Lombardia.

Remco Evenepoel veltet stygt lørdag. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP/NTB Scanpix
Remco Evenepoel veltet stygt lørdag. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP/NTB Scanpix Vis mer

Forhåndsfavoritten Remco Evenepoel ble hastet til sykehus etter at han traff en betongkant og ble slynget utfor en skrent under sykkelrittet Il Lombardia.

Den stygge episoden overskygget det sportslige i det som regnes blant de fem monumentene i sykkelsporten, og som ble vunnet av danske Jakob Fuglsang.

Belgiske Evenepoels grusomme velt fant sted i en utforkjøring ned fra fjellet Colma di Sormano, som leder ned mot målgangen ved Como-sjøen. TV-bildene viste at sykkelstjernen fikk et brutalt møte med en høy betongkant før han forsvant utfor en stygg skrent.

Evenepoel fikk relativt raskt tilsyn av medisinsk personell, og bilder i etterkant av velten viste at belgieren var ved bevissthet, men at han skar grimaser av smerte.

Til sykehus

Deceuninck-Quick-Step-ledelsen ga få opplysninger om Evenepoels tilstand umiddelbart etter velten, men takket for alle støttemeldinger som var kommet inn. Lagledelsen bekreftet riktignok at sykkelprofilen var ved bevissthet på sykehuset, der han gjennomgikk medisinske tester.

Ved 20-tiden meldte så Deceuninck-Quick-Step på egne nettsider at Evenepoel har fått påvist brudd i bekkenet og skader på den ene lungen. Det betyr at 20-åringen ikke blir å se på sykkelen på en god stund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer