Sykkel-VM i Sveits avlyst på grunn av koronasituasjonen: – En ventet avgjørelse

Sykkel-VM som skulle gått i sveitsiske Agile-Martigny fra 20. til 27. september kan ikke arrangeres på grunn av sveitsiske smittevernregler.

Nå er det ikke sikkert at Alexander Kristoff skulle deltatt i årets sykkel-VM, men nå er det uansett avlyst på grunn av smittevernreglene i Sveits. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
Nå er det ikke sikkert at Alexander Kristoff skulle deltatt i årets sykkel-VM, men nå er det uansett avlyst på grunn av smittevernreglene i Sveits. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Det bekrefter både arrangøren og Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) onsdag.

Det har vært forbudt med offentlige arrangementer med mer enn 1000 deltakere i Sveits i lengre tid. Nå har sveitsiske myndigheter besluttet å forlenge forbudet fram til 1. oktober.

Hele 45 land er dessuten underlagt karantene for innreise til Sveits fra 8. august. Det ville fratatt mange av deltakerne muligheten til å delta. Hele 1200 utøvere, alt fra juniorer til eliteutøverne fra 90 nasjoner, skulle i utgangspunktet deltatt i mesterskapet.

Full forståelse

Det var planlagt 11 øvelser over åtte dager, og det ville blitt nærmest umulig å etterleve reglene om sosial distanse, heter det blant annet i en pressemelding på VM-arrangørenes nettsted.

– Dette kommer ikke som noen større overraskelse. Man har hatt sine mistanker om at det ville ende slik. Vi har håpet at de skulle få det til, og at man kunne øke antallet personer på arrangementer, men så lenge grensen har vært på 1000, har jeg innsett at det er små sjanser, sier sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, til NTB.

Han understreker at han har full forståelse for beslutningen som nå er tatt, men signaliserer samtidig at den sannsynligvis kunne vært tatt tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer