Stenger rasister ute fra fotballkamper

Storbritannias statsminister Boris Johnson: - Ingen om eller men. Ingen unntak eller unnskyldninger.

Statsministerens beslutning kommer i kjølvannet av rasismen mot England-spillerne Marcus Rashford, Bukayo Saka og Jadon Sancho i forbindelse med EM-finalen mot Italia i helgen. Foto: NTB
Statsministerens beslutning kommer i kjølvannet av rasismen mot England-spillerne Marcus Rashford, Bukayo Saka og Jadon Sancho i forbindelse med EM-finalen mot Italia i helgen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias statsminister Boris Johnson skal ha bestemt seg for at personer som uttrykker seg rasistisk på nettet, ikke får dra på fotballkamper.

Det rapporter blant andre The Independent og Sky.

- Ingen unnskyldninger

– Om du er skyldig i rasistisk hets på nettet mot fotballspillere, da får du ikke dra på kamp. Ingen om eller men. Ingen unntak eller unnskyldninger, sa Johnson da han snakket til parlamentsmedlemmer onsdag, ifølge Sky-reporteren Alan McGuinness på Twitter.

Johnson sa også at den britiske innenriksministeren Priti Patel har tatt «praktiske skritt» for å sørge for at rasister ikke får dra på kamper.

Statsministerens beslutning kommer i kjølvannet av rasismen mot England-spillerne Marcus Rashford, Bukayo Saka og Jadon Sancho i forbindelse med EM-finalen mot Italia i helgen.

En million signerte på kampanje

En underskriftskampanje som tar til orde for utestengelse for dem som gjør seg skyldige i rasistisk hets, passerte onsdag én million underskrifter.

Målet med underskriftskampanjen var å få Englands fotballforbund og den britiske regjeringen til å samarbeide om å utestenge alle som har gjort seg skyldige i rasistisk hets, fra alle fotballkamper i England på livstid.

Personene bak kampanjen heter Shaista, Amna og Huda og kaller seg «The Three Hijabis». De skriver at de er stolte over det engelske lagets respons på rasismen, og at det er på tide at også politikerne gjør det de kan for å bidra til en endring.

Allerede onsdag ble de hørt.

Rashford, Saka og Sancho bommet alle i straffesparkkonkurransen mot i EM-finalen og ble grovt hetset i sosiale medier etter nederlaget mot italienerne.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer