Spørsmålstegnet Marit Bjørgen

- Jeg tror Marit har fått seg en vekker.

Odd-Bjørn Hjelmeset føler seg sikker på at Marit Bjørgen slår tilbake under dagens 10 kilometer fri teknikk i Falun-VM.

– Hvem som er medaljekandidater? Det er mange. Det mest spennende er to ting: Hvordan ligger Charlotte Kalla an? Og Marit Bjørgen, hvor restituert er hun?

– Marit tok et gull på sprinten, men var verken fornøyd med teknikk eller form. At hun ikke gikk så bra lørdag overrasker meg egentlig ikke. Hun gikk ikke spesielt bra på ski. Hun var sliten, er blitt 35 år og trenger restitusjon hun også. Hun har vært monsterdama som ingen ting har bitt på, men når hun blir bitt kan også hun bli skadd. Jeg tror at hun har fått en vekker. Nå har hun ligget på sofaen, sett på TV og gledet seg over de andre. Jeg blir overrasket om hun får en dag i dag som hun hadde lørdag, sa Hjelmeset da NTB snakket ham under det norske pressetreffet mandag.

Tror på Kalla

Selv om Hjelmeset tror at Bjørgen slår tilbake etter 6.-plass i skiathlon, så holder han Charlotte Kalla som favoritt.

– Men hun kommer til å bli hardt presset av Therese Johaug.

Bjørgen selv var offensiv under pressetreffet. Hun valgte å stå over søndagens lagsprint for å konsentrere seg om 10-kilometeren.

– Jeg hadde nok bare en veldig dårlig dag lørdag og er ikke bekymret med tanke på resten av mesterskapet. Jeg vet hvor fort dette kan snu etter å ha vært så lenge med i dette gamet.

Beste

Også Bjørgen pekte på Charlotte Kalla som favoritt. Slik er det for de fleste etter hennes oppvisning i Östersund helgen før VM-startet.

– Vi må gjøre vårt aller beste og være så godt forberedt som mulig for å slå henne. Kalla er veldig sterk, sa Bjørgen.

I tillegg til Bjørgen og Johaug stiller Norge med Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga på 10-kilometeren.

Therese Johaug er regjerende mester og vant også skiathlon lørdag. (©NTB)

Få alt om ski-VM på SOL.