Rosenborgs jubelvideo har blitt en internasjonal hit

"Shalalalalala ååh Rosenborg".


Bli med å syng!

Posted by Rosenborg Ballklub on 25. oktober 2015 

Trønderne har vært overlegne i eliteserien denne sesongen og kunne søndag feire seriegullet på Marienlyst i Drammen etter å ha spilt 3-3 mot Strømsgodset.

Kampen i seg selv ble en svært severdig opplevelse, men det er likevel Rosenborg-spillernes feiring som har blitt den store "snakkisen" i ettertid.

I videoen, som du kan se i feltet over, tar Mikael Dorsin kommandoen med en megafon og får med seg lagets supportere i en ellevill feiring som kunne høres langt utover Drammens grenser.

To døgn etter at klubben la ut filmsnutten på Facebook har den blitt sett over én million ganger. Feiringen har også blitt plukket opp av italienske Gazzetta dello Sport og fotballnettstedet 101 Great Goals og blitt spredt på Twitter gjennom kontoene til blant andre Lockerdome og BBC Sporf (merk: ikke BBC Sport).

Det er riktig nok ikke første gang RBKs "shalalalala"-sang har fått internasjonal oppmerksomhet. Tidligere har en jubelvideo fra garderoben gått sin seiersgang, og nådd 2,5 millioner visninger, skriver Adressa.

- Jeg ser ordene som brukes på twitter om feiringen. «Amazing» og «mindblowing» er beskrivelser som kommer fra utlandet. Da er det tydelig at det er en type feiring som er litt unik. Derfor får det veldig mye oppmerksomhet, sier kommunikasjonsmedarbeider i Rosenborg, Jørgen Stenseth, til Adressa.

Utenlandske fotballfans hyller feiringen på Twitter, som for eksempel disse:

https://twitter.com/TomThreadgill1/status/659102238271479808

https://twitter.com/CarreauStan/status/659059525236989952