Vis mer

Ordkrig på sisterunden: - Det var totalt uaktuelt

Niklas Dyrhaug nektet å høre på Martin Johnsrud Sundby.

(upublisert) Opprettet


Seieren i Holmenkollen lørdag sto mellom lagkameratene. Lenge presset Dyrhaug verdenscuplederen, men mot slutten ble det en luke på 18,8 sekunder fordel Sundby.


– Det var beinhardt. Jeg var så langt ned i kjelleren og supet etter luft. Det var tungt. Jeg hadde håp om å ta ham hele veien, men han var sterkere på slutten, sa Dyrhaug etter annenplass på Kollen-femmila.


Sundby var sterk fra start, mens Dyrhaug måtte hente igjen en luke etter at den første av fem mil i tåkehavet var unnagjort.


– Jeg var kokt. Han måtte gi noen småluker hele tiden mot slutten. Jeg skjønte det gikk fort da vi gikk fra Didrik (Tønseth) og (Maxim) Vylegzjanin. Vi gikk fra fire til 50 sekunder. Martin var enorm, sa Dyrhaug.


– Gratinert. Det er så vondt. Den farten som ble satt fra start, vel, jeg følte jeg gikk alt jeg hadde i fem mil. Jeg måtte tette luke etter den første mila, da Martin, Sjur (Røthe) og Dario (Cologna) hadde kommet seg løs. Jeg måtte gå alt jeg hadde for å ta dem inn, sa lørdagens toer.– Totalt uaktuelt


For å kjøle seg ned brukte Dyrhaug snøen som mer enn underlag.


– Da vi gikk ut på sisterunden, kastet jeg litt snø i ansiktet på meg selv.


Sundby forsøkte å få trønderen til å dra, men den hjelpen fikk han ikke.


– Responsen min var at det var totalt uaktuelt, sa Dyrhaug.


Til NRK sa Johnsrud Sundby at han var bekymret for hva lagkompisen ville gjøre på sisterunden.


– Jeg gikk seriøst livet av meg i seks runder i dag, i hvert fall alle gangene jeg var foran. Jeg begynte å bli dyktig sliten på slutten og tenkte at skal vi klare å holde farta, lønner det seg å dele på, men han var ikke så sugen på det, sa Kollen-vinneren.


Uansett - både Dyrhaug og Johnsrud Sundby kunne smile til slutt.


– Jeg er veldig fornøyd. Femmila var sesongens store mål ved siden av Lillehammer og Tour de Ski. Jeg er fornøyd med å treffe med formen, selv om Tour de Ski ikke ble helt som det kunne blitt, sa Dyrhaug.


Han hadde ingen problemer med å gratulere Sundby med seieren etter duoens knalltøffe duell i Oslo-løypa.


– Han fortjente dette. Martin var sterkest i dag. Det er bare å gratulere. Det var rått, sa Dyrhaug.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.