Vis mer

Ny norsk sportskanal starter 3. september

Skal vise sommer-OL, fotball, golf og ishockey, blant annet.

(upublisert) Opprettet

Eurosport Norge er siste tilskudd på tv-skjermen for sportsinteresserte nordmenn. Discovery-kanalen starter sendingene 3. september.


Kanalen har blant annet sikret seg rettighetene til 2016-OL i Rio de Janeiro.


- Da jeg begynte å jobbe i Discovery-gruppen, hadde vi én rettighet og to personer som jobbet med sport. I dag har vi en egen sportskanal, vi har OL og er hjemmebane for det norske fotballandslaget. Det føles litt som å ha signert for Vålerenga og så plutselig være manager for Barcelona, sier sportssjef i Discovery-gruppen, Jan-Erik Aalbu.


Første sending på den nye kanalen blir EM-kvalifiseringskampen mellom Aserbajdsjan og Kroatia. Kanalen har også sikret seg rettighetene til tysk Bundesliga, PGA-touren og ishockey-VM i 2016 og 2017, samt den nordamerikanske toppserien i fotball (MLS).


- Målet vårt er å fylle opp sendeflaten med mest mulig sport tilpasset det norske tv-publikumet, sier Aalbu. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.