Vis mer

Northug klør seg i hodet over norske konkurrenter

- Knuser meg her, men har ikke noe å gjøre med ski på beina.

(upublisert) Opprettet
Petter Northug var som ventet sjanseløs da langrennseliten gikk løs på motbakkeløpet Fonna Opp i Toppidrettsveka torsdag. Etter kraftanstrengelsen langet han ut mot konkurrentene.


- Det er slik på herresiden i Ski-Norge at hvis det er motbakkeløp, så er folk spinnville. Du har ikke sjanse til å henge på. Men er det ei NM-tremil på Røros, hvor det skal deles ut kongepokal og VM-plasser, så går det så vidt fremover. Folk faller av og gir deg seieren. Det funderer jeg litt over, sa Northug til Adresseavisen.


Kort tid etter at han hadde blitt slått med nesten tolv minutter av Didrik Tønseth og ni minutter av Therese Johaug, hevdet han overfor avisen at mange av konkurrentene trener feil.


- Jeg tror mange trener feil. Det er mange som knuser meg her som ikke har noe å gjøre med langrennsski på beina, sa han.


På spørsmål om hva de heller burde gjort, svarte 29-åringen:


- Trent for å gå fort på ski og langrenn.


Timer etter motbakkeløpet gikk Northug til topps på rulleskisprinten i Aure sentrum. Toppidrettsveka består totalt av fire etapper og avsluttes med jaktstart søndag. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.