Annonse

Northug frykter han aldri vil lykkes i Tour de Ski

29-åringen tviler på at han kommer til å vinne touren i løpet av karrieren.


Petter Northug har gått samtlige etapper i de ni foregående utgavene av Tour de Ski, men har aldri klatret til topps.


Trønderen har vært toer hele fire ganger, men det er monsterbakken Alpe Cermis som har satt en stopper for Northug-suksess i Tour de Ski. Selv tror han ikke det vil være noen forskjell på det i jubileumsutgaven heller.


– Jeg har levert mange gode løp i Tour de Ski, men (den avgjørende) Alpe Cermis passer ikke for meg, sier Northug i et intervju med det tyske nyhetsbyrået DPA.


– Jeg har flere ganger startet som sammenlagtleder på den siste etappen, men jeg har aldri klart å forsvare ledelsen i den fryktelige bakken, sier 29-åringen, som har ladet opp til 2016-utgaven av Touren med et høydeopphold i Sveits sammen med broren Even.Preget Touren


Northug har flere mesterskapsgull enn noen andre å se tilbake på, og han har flere etappeseire i Tour de Ski enn noen andre (13). Ved siden av sine fire annenplasser, har Northug også blitt nummer tre to ganger.

– Problemet er vekten min. Jeg er for stor og tung for denne type stigning. Som jeg ser det er det bare de lette utøverne som kan lykkes der, sier 28-åringen.


Likevel mener Northug at det er den spesielle avslutningen som gjør Tour de Ski unik. Ideen om rennet ble utarbeidet i badstuen til Vegard Ulvang sammen med sveitseren Jürg Capol tidlig på 2000-tallet. Den første utgaven gikk i 2006-2007.Komplett


– Tour de Ski gir oss den mest komplette langrennsløperen. Den som skal vinne der kan ikke ta lett på noen av etappene. Du må være sterk i samtlige øvelser, både på sprint og på langdistansene, i klassisk og i fristil, sier Northug.

– Alpe Cermis er Tour de Ski. Det er blitt et symbol for Touren. Det vil være feil å fjerne den fra programmet, selv om den ikke passer meg personlig, legger han til.


29-åringen er klar på at han skal gi alt for seier også i kommende Tour de Ski.


– Denne konkurransen er fascinerende fordi den skiller seg fra de andre langrennsøvelsene. Jeg skal kjempe med nebb og klør for å bli best en gang. Jeg gir aldri opp, lover Northug.


– Ved siden av en pallplassering sammenlagt i den 10. utgaven av touren, vil jeg helst vinne to etapper også, sier Northug.


Tour de Ski starter med sprint for kvinner og menn 1. januar.Legg til sol_no på SnapChat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder