Northug enig med Skiforbundet

Petter Northug er enig med Norges Skiforbund om en avtale som strekker seg fram til etter OL i 2018.


Northug og hans støttespillere har de siste ukene forhandlet med forbundsledelsen om en avtale som vil gi 29-åringen muligheten til å gå verdenscuprenn kommende sesong. Søndag kom bekreftelsen om at partene er enige.


– Jeg er glad for at jeg har blitt hørt, og at jeg har fått en treåring avtale med NSF. Avtalen gir meg den sportslige friheten jeg trenger for å vinne flere skirenn og ta flere gull for Norge, sier Northug i en pressemelding.


Også skipresident Erik Røste uttrykker tilfredshet over avtalen som nå foreligger.


– Vi er tilfredse med at Petter Northug nå har akseptert en ny avtale innenfor de rammene som Norges Skiforbund har kunnet tilby ham. Han slutter seg til landslaget gjennom hele sesongen, med de samme rettigheter og forpliktelser som alle andre landslagsløpere, sier han.Langvarig strid


Striden mellom Northug og Norges Skiforbund har pågått i lang tid. I september gikk forbundet ut og sa at det ikke var aktuelt å gi Northug tilbud om en ny avtale. De mente langrennsprofilen ikke hadde svart på det gjeldende tilbudet innen fristen.


Northug gjorde det så klart at han var interessert i nye forhandlinger med skiforbundet, hvilket medførte at partene satte seg til forhandlingsbordet på ny.


Søndag var enigheten et faktum.


Begge parter gir uttrykk for at de kommer seirende ut av prosessen.


– Det har hele tiden vært avgjørende for Norges Skiforbund at Northug har måttet godta de samme grunnleggende vilkårene som han gjorde sist sesong, sier skipresident Røste.


– Jeg har ikke hatt noe forhandlingsmandat ut over de rammene som Petter ble tilbudt tidligere i år. Det er akseptert, og jeg er fornøyd med at vi slipper nye diskusjoner de neste årene, supplerer generalsekretær Stein Opsal.Fikk frihet


Northug hevder selv han har fått den friheten han har ønsket seg.


– Det er denne langsiktigheten, friheten til selv å organisere min egen hverdag og trening, forsøke nye metoder og løsninger – og ikke minst bygge min egen fremtid, jeg har ønsket meg de siste årene, sier han i pressmeldingen.


29-åringen er for øyeblikket på høydeopphold i Val Senales i Nord-Italia. Snart vender han hjem for å gå sine første konkurranser.


Den norske sesongåpningen i langrenn på Beitostølen er lagt til helgen 13. – 15. november. Søndag ble det i tillegg kjent at Northug skal delta i svenskenes langrennsåpning i Bruksvallarna helgen etter.Legg til sol_no på SnapChat