Vis mer

Norsk trener frykter VM-lag vil tape med vilje

Dersom Norge blir slått ut, oppstår en spesiell situasjon.

(upublisert) OpprettetNorges keepertrener Mats Olsson reagerer kraftig på at VM-søndagen muligens ender i en farse: Lag kan tape med vilje.


Bakgrunnen er at seedingen for OL-kvalifiseringen endres radikalt om Norge ikke vinner gullet.


Den svenske avisen Aftonbladet omtalte saken først.


– Da jeg leste om dette tenkte jeg: Er det mulig? I dagens 2015 med alle datamaskiner og systemer, så klarer ikke IHF (Det internasjonale håndballforbundet) å forutse en slik situasjon hvor det er bedre å bli nummer åtte enn sju, sier Olsson til NTB.


Ta quiz: Kjenner du igjen de gamle håndball-heltene?Selvmål?


– Det er jo nesten slik at man kan komme til å lage selvmål. Jeg er veldig, veldig glad for at vi nå ikke kan komme opp i en slik kamp. Det er jo ikke gøy å spille en kamp der man vet at motstanderen vil tape.


Det er dersom Norge ikke vinner verdensmesterskapet den delikate situasjonen oppstår.


Da går nemlig VM-åtteren til OL-kvalifisering og i tillegg rett inn i en meget lett gruppe mot Japan og Tunisia.


Dersom Norge blir slått ut i semifinalen vil man altså fort ha et scenario der «ingen» vil vinne kampen om 7. og 8.-plassen søndag morgen.


Kampen kan derfor bli en farse av de sjeldne.Skandale


– Dette setter vel ikke håndballen i noe særlig godt lys?


– Jeg skal kanskje ikke si så mye, men har IHF gjort noe godt de seneste årene? Har det kommet noe vettugt ut fra den organisasjonen?, sier Olsson etter et langt liv med topphåndball.


Også det europeiske håndballforbundet (EHF) sliter med sitt regelkverk. Det er ikke mange årene siden Slovenia med vilje tapte sin siste gruppekamp i EM.


Det gjorde nemlig at gikk videre til hovedrunden med bedre forutsetninger. Spillerne kastet ballen ut over sidelinjen, og Slovenias keeper ble skjelt ut av lagkameratene fordi han reddet et skudd.


– Også EHF har sine saker. Det kan bare ikke være slik, sier en oppgitt Olsson.


– Men dette er jo saker på et politisk plan.


Lagene som er aktuelle for kamper om 7. og 8.-plassen er Russland, Frankrike, Danmark og Montenegro.


Det blir avgjort fredag.


Les også: 5 grunner til at vi elsker Nora Mørk


(©NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.