- Nå bli Petter steinskummel

Etter pangstarten i VM.

Petter Northug går for nye Falun-seirer, men garanterer ingenting.

Treneren Stig Rune Kveen sier at Northug blir steinskummel allerede under lørdagens skiathlon.

– Jeg er helt ærlig når jeg sier at det er tøft å komme hit og ta ett gull. Det var fire forskjellige vinnere i Val die Fiemme. Vi er favoritter på stafettene, men vi har slitt på lagsprinter. I stafetter har vi lyktes i VM, men ikke i OL, sa Northug etter torsdagens klassiske sprintseier.

Sterk

Som Northug selv sier: Når han vinner klassisk sprint, da er han sterk. 30 kilometer skiathlon, eller fellesstart med skibytte, er en øvelse som passer ham godt. Dessuten er det ikke lenger noen tvil om at gutten er i form.

Etter sprintgullet var Northug stolt av seg selv. Han har lært av tidligere mesterskap.

– Jeg vet hva jeg må fokusere på for å vinne skirenn. Det vi har evaluert både fra Oslo (VM 2011) og Val di Fiemme (VM 2013) er kanskje at én til to prosent sløvhet der du har mulighet til å vinne gullet, er nok til at du blir nummer to. Det ble jeg i Val di Fiemme på sprinten. Nå tenkte jeg at denne muligheten gir jeg ikke fra meg. Det jeg har lært fra tidligere erfaring at her må du være sliten på oppløpet, sa han.

God følelse

– Nå betyr det mye å få dette gullet. Denne følelsen er det som driver meg. Denne har jeg jaktet på gjennom en tøff sommer og høst og tidlig vinter. Når du får oppleve det igjen vet du hvor mye det betyr for deg.

Northug mener han vet hva som er hans sterkeste side.

– Styrken min er det mentale. Når jeg bestemmer meg for ting, så gjør jeg det 110 prosent. Det fikk vi se her i dag. Når jeg vil ha noe, så går jeg til kroppen ikke vil mer.

Forhåpentlig vil kroppen hans mye, mye mer i løpet av VM-dagene i Dalarna.

Fredag har Petter Northug pressefri dag. (©NTB)