Molde glitret på hjemmebane

Molde feide banen med Brann søndag kveld og vant 2-0 i en eliteseriekamp der sifrene fort kunne ha blitt styggere for bergenserne.

Kristian Eriksen ble matchvinner med en perle for Molde mot Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Kristian Eriksen ble matchvinner med en perle for Molde mot Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Til tross for en rekke Molde-sjanser scoret Kristian Eriksen kampens eneste mål i ordinær tid. Hedmarkingen var framme på et frispark fra Emil Breivik etter elleve minutter og flikket ballen inn ved nærmeste stolpe med hælen.

Molde kjørte Brann hardt fra start, særlig på kontringer, og hjemmelaget skulle tilsynelatende hatt straffespark etter bare ett minutts spill. Brann-keeper Mathias Dyngeland ruste ut og felte både Eriksen og Martin Linnes, men dommer Rohit Saggi blåste spillet videre.

Brann fortsatte å slite med Moldes kontringsspill utover i omgangen, men på samme måte slet vertene med å treffe med innlegg og avslutninger. Dyngeland hadde det travelt og sto godt imot gjestenes forsøk.

– Vi må ha mer kontroll i kontringsdekningen. De får det akkurat som de vil i kontringsspillet og skaper mye trøbbel for oss. Og så må vi få slått flere innlegg når vi har ballen, sa Branns assistenttrener Erik Huseklepp til TV 2 i pausen.

Molde fortsatte hardkjøret en periode etter sidebytte, men slapp seg etter hvert ned og lot Brann styre mer. Bård Finne satte ballen i mål for gjestene etter 68 minutter, men ble hårfint avvinket for offside i det som kunne se ut som en ny tvilsom avgjørelse av dommeren.

Branns første avslutning på mål kom etter 82 minutter. Keeper Oliver Petersen hadde god kontroll på skuddet fra Ole Didrik Blomberg.

Helt trygt var det imidlertid ikke å være Molde-spiller i sluttminuttene. Med bare ettmålsledelse levde spenningen inn i overtiden, men da kom innbytter Veton Berisha fri og punkterte kampen.

Målet var Berishas første i serien for Molde, som i neste runde skal spille borte mot Vålerenga. Brann har hjemmekamp mot Strømsgodset.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer