Jubler for storsignering: – En vinner, rett og slett

Den danske sykkelprofilen Magnus Cort (30) er klar for det norske profflaget Uno-X. Teamsjef Jens Haugland gleder seg stort over signeringen.

Magnus Cort er klar for Uno-X. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Magnus Cort er klar for Uno-X. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Danskens kontrakt med EF går ut etter den inneværende sesongen, og han blir dermed en del av Uno-X-laget fra neste sesong. Han har knyttet seg til det norske profflaget fram til utgangen av 2026, bekreftet de gulkledde tirsdag.

– Det er en helt utrolig bra signering, men jeg er muligens litt subjektiv, ler Uno-X-sjef Jens Haugland til NTB.

Cort er en meget erfaren syklist og har 26 etappeseire fra det øverste nivået på CV-en sin. Den danske 30-åringen har de siste fire sesongene syklet for World Tour-laget EF. Han har tidligere representert lag som Cult Energy, Orica GreenEdge og Astana.

– En vinner, rett og slett

Cort blir Uno-X' andre store signering etter at de hentet den norske spurtkongen Alexander Kristoff før sesongen. Det norske laget syklet Tour de France på herresiden for første gang tidligere i sommer.

– En mann i sin beste alder. Han er dansk, har fantastisk erfaring og har vunnet etapper i alle tre Grand Tours. En vinner, rett og slett, fortsetter Haugland om den nye storsigneringen.

30 år gamle Cort har blant annet vunnet den tiende etappen av Giro d'Italia i årets sesong. Han tok også to etappeseire i Volta ao Algarve og vant med det poengtrøyen.

Høyt ambisjonsnivå

Haugland forteller at signeringen av Cort også er et signal om at Uno-X fortsetter å sikte høyt. Tour de France-eventyret har gitt mersmak. Samtidig ble laget mer attraktivt for andre da de fikk invitasjonen til rittet tidlig i år.

– Vi er utrolig glad for at Magnus tar sjansen på å gå et nivå ned. Når vi fikk invitasjonen i januar så hadde vi mer slagkraft i markedet og ble mer attraktiv for ryttere, fortsetter Haugland.

Sportsdirektør Kurt Asle Arvesen stemmer i.

– Vi signaliserer at vi mener alvor med dette. Vi ser også fremover. Han blir helt klart en viktig brikke til det å holde oss der vi er og sikte enda høyere, sier Arvesen til NTB.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer